Slovenija
38783 ogledov

Sveža vremenska napoved: Za vikend tudi sneg do nižin

Ljubljana sneg Profimedia Zasnežena Ljubljana.
Imamo nenavadno toplo vreme za februar. Ali se bodo lepe razmere obdržale?

Ponedeljkovo jutro je po večini države prineslo oblačno vreme, ponekod je padlo nekaj kapelj dežja, prehodno so se padavine obdržale tudi v dopoldnevu.

Popoldne se bo jasnilo, možne so posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Najvišje dnevne temperature bodo do 14 °C, navaja Agencija RS za okolje (ARSO).

Zvečer in v noči na torek se bo delno razjasnilo, a se bo do jutra spet pooblačilo. Po nekaterih nižinah bo jutro megleno. Severni veter bo prinesel razjasnitev, termometer pa bo v nekaterih predelih kazal kar 17 °C.

Jasno nebo bo z nami vse do srede popoldne, ko bo zapihal jugozahodnik. Ta bo prinesel poslabšanje vremena. V četrtek bo večinoma oblačno, v zahodnih in osrednjih delih Slovenije bo začelo deževati.

Moker konec tedna

Konec tedna bo vremensko precej pester, ko bo nad severozahodno Evropo nastalo obsežno ciklonsko območje, ki bo vplivalo na vreme pri nas več dni. 

Ob daljših vplivih jugozahodnika običajno v hribovitem in gorskem svetu zahodne Slovenije lahko pade tudi 300 milimetrov padavin in več, navaja ciklon.si. Na vzhodu države pa gre pričakovati le nekaj kapelj.

"V prvem delu poslabšanja v soboto zjutraj bo sneženje možno v Zgornjesavski dolini, drugod po nižinah pa bo deževalo. V drugem delu, ki sledi ob spustu ciklonskega območja proti Sredozemlju, bo v ponedeljek in torek 27. februarja možno tudi sneženje drugod po nižinah," so navedli pri ciklon.si.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:48 20.februar 2024.

    Snega bo do kolen,če boš pokleknil

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 09:47 20.februar 2024.

    Do nižin bo padel le mrak...

  • Avatar NickMason
    NickMason 19:42 19.februar 2024.

    Vreme tudi za nazaj ne bi pogruntali ne pa za naprej