Svet
3 ogledov

Soproga ugrabljenega prosi skrajneže

Alan Henning Profimedias
Obupana prošnja soproge ugrabljenega britanskega državljana, ki mu skrajneži Islamske države grozijo z obglavljenjem.

"Sem Barbara Henning, soproga Alana Henninga. Alana so decembra lani ugrabili pripadniki Islamske države. Alan je miren, nesebičen človek, ki je zapustil svojo družino in službo taksista, da bi vozil v konvoju s pomočjo v Sirijo ter tako s svojimi muslimanskimi brati in kolegi pomagal tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Ko so ga ugrabil, je vozil reševalno vozilo, napolnjeno s hrano in vodo. Namenjena je bila vsem, ki jo potrebujejo. To je bil celoten namen njegove poti tja, nič več, nič manj. To je bilo dejanje čistega sočutja. Ne razumem, kako bi lahko njegova smrt pripomogla k ciljem kake države," je del sporočila, ki ga je objavila soproga v Siriji ugrabljenega Britanca Alana Henninga.

47-letnika zadržujejo skrajneži Islamske države, ki so posnetku, objavljenem preteklo soboto zagrozili, da ga bodo ubili. Soproga upa, da njene prošnje ne bodo znova naletele na gluha ušesa, da se ji bodo skrajneži javili, predvsem pa usmilili njenega soproga.

Komentarjev 2
  • mirko 18:53 21.september 2014.

    Dragi novinarji (mrhovinarji) ali se sploh zavedate kaj delate tej soprogi ?! Predčasno pokopavate njenega soproga.

  • mirko 18:51 21.september 2014.

    Zahodni mediji posredujejo prošnjo soproge ugrabljenega v sledeči obliki : soproga prosi ZLIKOVCE (skrajneže), da spustijo njenega moža in upa na njihovo uslišenje. Adijo pamet.