Šport
433 ogledov

Čudež! Bali so se najhujšega, zdaj se vrača na igrišča!

Damar Hamlin Profimedia
Hamlin se je po srčnem zastoju vrnil k treningom.

Igralec ameriškega nogometa Damar Hamlin, ki je med tekmo lige NFL v začetku januarja doživel srčni zastoj in so ga v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, se je brez omejitev vrnil k treningom. 25-letnik bo lahko brez omejitev spet igral na profesionalni ravni.

Hamlin je 2. januarja med tekmo proti Bengals v Cincinnatiju doživel srčni zastoj, rešila pa ga je hitra reakcija zdravnikov, ki so na igrišču izvajali oživljanje. Sedem mesecev po srčnem zastoju so mu zdravniki dovolili vrnitev v ameriški nogomet brez omejitev.

Damar Hamlin ZDA v šoku Šport To je bilo prvo vprašanje zvezdnika po prebujenju iz kome

"Sprejel sem odločitev. Obdelujem na tisoče čustev. Moja moč je zakoreninjena v moji veri in moja vera je močnejša od katerega koli strahu. Trenutno grem dan za dnem. Grem na trening, nočem izgubiti fokusa. Osredotočen sem na eno obdobje, eno sekundo, eno igro, korak za korakom," je povedal Hamlin za ligo NFL.

Na prvem treningu so ga podpirali starši in brat, prišel je tudi generalni direktor Buffala, Brandon Beane. "Super je. To jutro sem močno objel Damarja. Zelo sem ponosen nanj in na to, kje je. Mentalna moč, ki jo je ta mladenič pokazal, odkar je skoraj izgubil življenje, je neverjetna," je dejal Beane.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.