Šport
7882 ogledov

Grozljivi prizori: Igralci jokali in molili, življenje visi na nitki!

Damar Hamlin poškodba Bengals Bills Profimedia
Na težko pričakovani tekmi so gledalci spremljali bitko za preživetje.

Član ekipe Buffalo Bills v ligi ameriškega nogometa NFL Damar Hamlin se je zgrudil na igrišču med dvobojem proti Cincinnati Bengals in je v kritičnem stanju, je sporočilo vodstvo lige v izjavi za javnost. Hamlina so na igrišču oživljali, nato pa prepeljali v bolnišnico v Cincinnatiju. Dvoboj predzadnjega kola v NFL so kasneje preložili.

Izvajanje nujne medicinske pomoči na igrišču je sprožilo takojšen odziv dobrih želja navijačev, komentatorjev in drugih igralcev ter ponovno opozorila na nevarnosti najbolj priljubljenega ameriškega športa, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Hamlin je v prvi četrtini ponedeljkovega večernega obračuna v NFL močno zadel ob Teeja Higginsa in nato še vstal, a se nemudoma zgrudil na tla. Zdravniško osebje je takoj posredovalo in 24-letnika na zelenici tudi oživljalo.

Igralci obeh ekip so bili vidno pretreseni, mnogi so jokali in molili, še dodaja AFP. Trenerja obeh ekip sta se posvetovala s sodniki, ti pa so igralcem naročili naj zapustijo zelenico.

Zadnji teden rednega dela sezone v NFL bo na vrsti v nedeljo, začetek končnice pa teden dni kasneje.

Kasneje je tudi komisar lige NFL Roger Goodell podal izjavo za javnost. "Naše misli so z Damarjem in Buffalo Bills. Ko bodo na voljo dodatne informacije, jih bomo javnosti tudi zagotovili. Trenutno je naša edina skrb Hamlinovo zdravje."

Združenje igralcev lige NFL (NFLPA) je prav tako sporočilo, da je bilo takoj po dogodku v stiku z igralci obeh ekip. "NFLPA in vsi v naši skupnosti molimo za Damarja Hamlina. Bili smo v stiku z igralci Bills in Bengals ter vodstvom NFL. Edina stvar, ki je pomembna v tem trenutku, je Demarjevo zdravje in dobro počutje."

V jutranjih urah po našem času so Buffalo Bills sporočili, da je Hamlin utrpel zastoj srca. Nahaja se v kritičnem stanju, so še sporočili iz te franšize lige NFL.

Komentarjev 1
Sorodne novice