Šport > Zimski športi
101012 ogledov

Žalostno razkritje: "Telo se je uprlo, ne morem hoditi"

Nicole Konderla Profimedia
Poljska smučarska skakalka preživlja težke čase.

Komaj 21-letna Poljakinja Nicole Konderla je bila zaradi neznosnih bolečin prisiljena odpovedati nastop na zadnji tekmi silvestrske turneje na Ljubnem.

Poljska skakalka že več mesecev trpi zaradi vnetja pokostnice (periostitis) golenice, kar ji v tem trenutku onemogoča nemoteno nadaljevanje njene športne kariere.

"Poškodba me pesti že od lanskega julija, po sobotni prvi seriji (prve tekme na Ljubnem op. a). pa se je telo dokončno uprlo," je za poljske medije povedala mlada tekmovalka.

"Od tekmovanja mi ni ostalo drugega kot spomin na bolečino, danes pa celo ne morem več hoditi," je dodala.

Nicole Konderla | Avtor: Profimedia Profimedia

Konderla je zgrešila najboljšo trideseterico na obeh tekmah v Beljaku, nekoliko bolje se je odrezala na Ljubnem, kjer je premagala neposredno tekmico za uvrstitev v finale in na koncu osvojila 29. mesto.

Druge tekme se ni udeležila, saj so bile bolečine žal prehude.

"Zjutraj sem se še slepila, da se bo moje počutje izboljšalo in bom lahko nastopila, po posvetovanju s trenerji pa sem se odločila, da nastop odpovem," je povedala 21-letnica.

Zdravstvene težave jo pestijo že približno pol leta, stanje pa se je v zadnjih dneh močno poslabšalo. "To me spremlja že nekaj časa. Med novoletno turnejo smo skakali vsak dan, medtem sama že od poletja nisem skakala več kot tri dni zaporedoma. Nekaj daljših skokov na Ljubnem je naredilo svoje in telo ni zdržalo," je potožila.

Zlato sovo za zmago na drugi izvedbi ženske silvestrske turneje je osvojila Avstrijka Eva Pinkelnig, ki trenutno vodi tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

Eva Pinkelnig | Avtor: Profimedia Profimedia

Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar na tretjem mestu.

Med najboljšo deseterico sta tekmovanje končali še Ema Klinec na osmem in Urša Bogataj na desetem mestu. Slednja je zaradi poškodbe, ki jo je staknila ob padcu na zadnji tekmi, že končala letošnjo sezono. Več o tem TUKAJ.

Urša Bogataj Samo tega ne! Šport Katastrofalna vest iz slovenskega tabora
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice