Šport > Zimski športi
4913 ogledov

Saj ni res! Komaj se je sestavil, že je doživel novo tragedijo

Instagram
Švicarski smučar se je po skoraj enoletni odsotnosti uspešno vrnil v svetovni pokal, kjer je takoj utrpel novo poškodbo.

Urs Kryenbühl, švicarski alpski smučar, specialist za hitre discipline, ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu Courchevelu. Osemindvajsetletnik se je v Val Gardeni sicer uspešno vrnil po skoraj enoletni odsotnosti zaradi poškodbe, a se na superveleslalomu v Bormiu spet poškodoval, strgal si je križne vezi desnega kolena.

"Čeprav ni padel, je trpel strašne bolečine," je žalostno novico še pred zdravniški preiskavami, s katerimi so potrdili strgane križne vezi, povedal pomočnik trenerja v švicarskii reprezentanci Erich Schmidiger

Urs Kryenbühl | Avtor: Profimedia Profimedia
Kot so kasneje sporočili s švicarske smučarske zveze, se Kryenbühl ni odločil za operacijo, temveč se bo sanacije poškodbe raje lotil z bolj konzervativnimi metodami zdravljenja. Sredi februarja ga bodo zdravniki spet pregledali in skupaj se bodo odločali, kakšni bodo nadaljnji ukrepi.

V sredo je na smuku Krynbühel zasedel odlično šesto mesto, dan pozneje pa na super-Gju med vožnjo začutil hudo bolečino in kljub temu, da ni padel, prekinil smučanje.

To je že njegova tretja huda poškodba v slabih dveh letih. Leta 2021 je hudo padel na ciljnem skoku v Kitzbühelu, zaradi hudega pretresa možganov in tudi strgani kolenskih vezi je bilo njegovo nadaljevanje kariere v nevarnosti. A se je vrnil na tekmovanja, lani januarja pa na tekmi evropskega pokala v Saalbachu še enkrat hudo padel in si zlomil medenico in kolka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.