Šport
3499 ogledov

Dvoboj Roglič - Pogačar odpovedan zaradi covida-19

Tadej Pogačar in Primož Roglič Epa
Najboljša slovenska in obenem svetovna kolesarja se ne bosta pomerila na znameniti dirki.

Na današnji kolesarski dirki Valonska puščica ne bo novega dvoboja med najboljšima kolesarjema na svetu, Slovencema Primožem Rogličem (Jumbo Visma) in Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates). 

Kot so danes sporočili iz Pogačarjeve ekipe, ki je sicer v celoti cepljena, se ta umika z dirke zaradi dveh torkovih pozitivnih testov na novi koronavirus.

Pozitivna testa sta oddala kolesar Diego Ulissi in en član spremljevalnega osebja, ki je bil prav tako kot vsi člani ekipe UAE Team Emirates že cepljen proti novemu koronavirusu, čeprav sta bila v dneh pred odhodom v Belgijo oba dvakrat negativna, so med drugim zapisali pri UAE Team Emirates.

Po prihodu v Belgijo pa sta bila na prizorišču dirke pozitivna. Vse od tega pozitivnega izvida sta oba omenjena opravila še tri teste, dva antigenska ter enega PCR, vsi izvidi teh testov pa so bili negativni, so še sporočili iz Pogačarjeve kolesarske ekipe.

Ekipa UAE Team Emirates bo zdaj svoje moči usmerila v nedeljsko dirko Liège - Bastogne - Liège.

"Nihče od pozitivnih, ki sta bila oba že cepljena, ne kaže prav nobenih simptomov. Četudi smo frustirani zaradi te odločitve, pa moramo sprejeti odločitev belgijskih oblasti in odpovedati nastop," so še zapisali pri UAE Team Emirates.

Amstel Gold race Amstel Gold Šport Rogla garal, imel smolo, na koncu milimetri v korist Jumbo-Visme
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice