Šport > Slovenija poka od ponosa
2566 ogledov

Kokoškov: Igramo s srcem, to je nekaj posebnega

Igor Kokoškov Kokoškov je pred dnevi postal prvi Evropejec, ki bo vodil NBA ekipo.
Slovenski selektor se je pripravljen spustiti v vojno s svojimi rojaki.

"Za nekaj takšnega se v športu živi. To je, ob finalu zahodne konference v ligi NBA (pomočnik pri Detroit Pistons; op. p.), moj največji uspeh. Ne smemo čakati na naslednjo priložnost, ne smemo pomisliti, da se bo nekaj takega znova zgodilo čez štiri leta. V tem trenutku, za tega smo se vseskozi pripravljali, moramo uživai, naredili bomo prav vse, da nam ne bo kaj žal po koncu dvoboja. Srbija je favorit, a tudi mi imamo priložnost in iskali jo bomo," je za srbski Blic dejal selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov.

Ta se bo v finalu pomeril s svojimi rojaki. Na nasprotni klopi bo glavni Saša Đorđević, ki je izjavil, da v finale kot favorit sicer vstopa Slovenija. "Pravzaprav to zdaj sploh ni pomembno. Resnično mislim, da ima Srbija kot reprezentanca več izkušenj na takšnih tekmovanjih. Imamo Gašperja Vidmarja, ki je veteran, imamo Gorana Dragića, ki prav tako premore potrebne izkušnje, ostala ekipa pa je mlada, ima manj izkušenj. Sigurno je Sale pripravljen na vojno, ampak to bomo tudi mi," je dejal slovenski selektor, ki mu je huda prometna nesreča v mladosti preprečila nadaljevanje obetavne igralske kariere, zato se je hitro podal v trenerske vode.

Igor Kokoškov Kapo dol! Šport Igor Kokoškov: "Igralci so zanj pripravljeni iti skozi zid!"

Bo to največji večer v njegovi trenerski karieri? "Dejstvo, da sem se odločil za vodenje reprezentance, ker sem si želel voditi svojo ekipo. Da bi delal lastne napake in zorel kot trener. To je neprimerljivo s tem, ko si le del strokovnega štaba. Sprejemanje odločitev je drugačno. Vesel sem, da sem se tako odločil," pravi Kokoškov, ki v ligi NBA že vrsto let deluje kot pomočnik trenerjev (2000 - 2003 Los Angeles Clippers, 2003 - 2008 Detroit Pistons, 2008 - 2013 Phoenix Suns, 2013 - 2014 Cleveland Cavaliers, 2015 Orlando Magic in od 2015 dalje Utah Jazz), mnogi pa mu napovedujejo, da bo prvi Evropejec, ki bo glavni trener v ligi NBA.

"Pred prvenstvom nisem veliko obljubljal. Ne obljubljam nekaj, kar ne morem izpolniti. Vsako tekmo smo se pripravljali na zmago, vsekakor pa nismo mogli garantirati kolajno. Nisem se želel počutiti odgovornega za nekaj, kar sem onljubil in nato ne izpolnil. Sem pa verjel. Za Srbijo pa sem vedel, da bo prišla tako daleč, navkljub vsem težavam. Ima izkušnje, je dobra ekipa. Vsega ima dovolj, da je tu, kjer je," je še dejal Kokoškov.

Ta je odgovoril še na vprašanje, ali je njegova mirnost pravzaprav maska: "Ljudje smo, seveda so prisotna tudi čustva. Igralci čutijo tisto, kar prineseš v garderobo - samozavest, energijo, ali pa nervozo."

Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale Verjamejo! Šport "Res imamo dobre možnosti za zmago"

Srbski strateg na klopi Slovencev sicer še ni vpisal poraza na uradnih tekmah Slovenije. Dobil je vse tekme v lanskih kvalifikacijah, na tokratnem prvenstvu pa zabeležil še osem zmag. "Največje presenečenje je slovenska ekipa. Kako smo igrali in kaj smo dosegli. Igrali smo s srcem. To je nekaj posebnega. Vsako tekmo se naučim nekaj novega, zaradi tega sem tu. Želim si rasti z igralci. Vesel sem, da sem del tega moštva. Po tem poletju bom boljši trener," je svoje delo ocenil za uradno spletno stran prvenstva.

Anthony Randolph Predsednik o Tonetu Šport "Randolph je preprosto Slovenec"

Srbi sicer dajejo vtis, da bi jih še najmanj prizadel poraz prav proti Sloveniji, ki si je pod taktirko 'njihovega' trenerja pridobila simpatije v vseh državah nekdanje Jugoslavije, navdušila pa je tudi večji del nevtralnih ljubiteljev košarke. Za dokaz vam ponujamo nekaj čivkov, ki so na splet prišli zunaj slovenskih meja:

 

 

Komentarjev 1
  • PeraJJ 17:19 16.september 2017.

    Zdovc, Dragic, Doncic ... Ustvarite svojo legendo! https://mybasketteam.com/sl

Sorodne novice