Šport > Slovenija poka od ponosa
22145 ogledov

Pri vladi se niso zganili, so se pa pri KZS

Slovenija navijači EuroBasket 2017 EPA
Na košarkarski zvezi Slovenije so po zmagi nad Latvijo ukrepali in s partnerjem pripravili navijaške pakete za pot v Istanbul.

"Vlada republike Slovenije, Adria Airways, slovenska podjetja, poslušajte: organizirajte in častite 10, morda tudi 15 čarterskih poletov. Napolnite dvorano v četrtek, ker bomo mi dobili še eno tekmo. Boljši smo od Španije, prepričan sem v zmago in nedeljski finale. Zato je prav, da fantje dobijo podporo, ki si jo zaslužijo," je v evforiji po zmagi nad Latvijo dejal Saša Dončić, ki na EuroBasketu kot strokovni komentator pomaga pri prenosih.

Njegov poziv se vlade, večine slovenskih politikov in podjetij ni dotaknil, so pa v akcijo vstopili vsaj pri krovni organizaciji slovenske košarke. "Slovenska reprezentanca si je s fantastično zmago nad Latvijo zagotovila nastop v polfinalu evropskega prvenstva. Turistična agencija Kompas, srebrni sponzor Košarkarske zveze Slovenije, bo za vse navijače pripravila navijaške pakete. Slovenski košarkarji vas vabijo, da jih v čim večjem številu spodbujate v polfinalu in tekmi za odličje ter pričarate vzdušje, ki ga znajo le slovenski navijači," so zapisali pri KZS.

Košarka Boljši od Dražena Šport S tem se je Dončić zapisal v zgodovino

V četrtek lahko tako poletite v Istanbul in si tam ogledate polfinalno in (upamo) nedeljsko finalno tekmo (ali pa dvoboj za tretje mesto). Pri Kompasu so pripravili tudi ogled le ene od omenjenih tekem, v velemesto ob Bosporju pa lahko odpotujete tudi z avtobusom. "V areni Sinan Erdem bo sicer organiziran slovenski navijaški sektor, vstopnice lahko kupite na vseh poslovalnicah Kompasa in M holidays. Podrobnosti so na spletni strani in naših socialnih omrežjih," so sporočili iz Kompasa.

Slovenija Hrvaška EP 2009 Slovenija slavi Šport Je včerajšnja zmaga slajša od te?

Pri KZS so krenili tudi v prodajo navijaških rekvizitov. Te lahko danes do 18. ure dobite na sedežu zveze (Leskoškova 12, Ljubljana), jutri pa na Letališču Jožeta Pučnika - Ljubljana od 7.30 ure do odhoda čarterja v Istanbul (predvideno v dopoldanskih urah) oziroma letala redne linije Ljubljana - Istanbul (ob 9.10).

vilfan_ins_sps Peter Vilfan Šport "Špancev ne, bojim se sodnikov"

 

 

 

 
Komentarjev 3
  • Jonathan Archer 17:50 14.september 2017.

    Zapraviti 43.000.000 € za birokracijo pri pripravi trase za tir 2 od Kopra do Kozine pa ni problema? Če bi vlada v svojem 12h zasedanju pri interpleraciji ministrice za zdravstvo namenila 30 minut za razpravo ter glasovanje za donacijo 1.000.000 ...prikaži več za podporo športnikom kaj bi imeli za izgubiti? Jebem jim mater pa drugi tir. Ne bodo videli moje podpore pri izgradnji ter kraji slovenskih davkoplačevalcev. Še protestirati bom šel. Ko se pa nastavljajo ob zmagah slovenskih športnikov so pa vsi oh in..

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 09:39 14.september 2017.

    Joj ata donćić, totalno pretiravaš. drugič še vlado pozovi, da ti pred bajto pokosi, no. če navijači sami ne začutijo, da bi šli tja, potem že niso pravi navijači. če ti jih mora nekdo tja "šauflat", je to bore malo vredno.

  • Žirafa 17:03 13.september 2017.

    Joj, upam, da mu ne bo treba teh besed pojesti. Pred štirimi leti smo tudi bili boljši od Fincev - pa so nas premagali. Veliko uspeha našim fantom!