Šport > Slovenija poka od ponosa
16108 ogledov

"Zadeli so vse, odstotek je bil ubijalski"

Epa
Zvezdnik španske košarkarske reprezentance Pau Gasol je po porazu športno čestital slovenskim košarkarjem.

Goran Dragić je po zmagi nad španskimi košarkarji navdušen nad športno gesto zvezdnikov "furie", ki so športno čestitali slovenskim fantom in jih s prijazno besedo pospremili v finale EuroBasketa 2017.

"Eden največjih nasprotnikov, s katerimi sem imel priložnosti tekmovati. Spoštovanje njemu in španski reprezentanci. Sem velik navijač Paua Gasola," je na Instagramu zapisal Dragić.

Španci so se s porazom poslovili od naslova evropskega prvaka, zato na tiskovni konferenci z domačimi novinarji niso bili preveč zgovorni. "Zdaj nam je hudo, a še vedno lahko zadovoljni odidemo domov. Imamo možnost za bron in čeprav smo prejeli težak udarec, se bomo borili, da si okrog vratu nadenemo to medaljo," je uvodoma dejal Gasol.

"Zadeli so vse, ni bilo važno kako. To je frustrirajoče, še posebej, ker smo igrali polfinale in to na evropskem prvenstvu. Zavedali smo se, da se to lahko zgodi, saj ima Slovenija vrhunske igralce. A takšen je šport. Poraz je treba sprejeti in še naprej trdo delati za zastavljeni cilj," je dodal španski košarkar.

Tudi Gasol ni mogel mimo Luke Dončića:

"Če pri 18 letih igra tako košarko, je jasno, da bo zvezdnik tega športa. Užitek ga je gledati, saj vse dela z lahkoto. Je ključni člen Slovenije in brez dvoma bo pomemben igralec v ligi NBA."

"Ubila nas je njihova lucidnost. Začeli smo slabo, vse smo poskusili, vendar so vedno našli pot do koša. Razliko so naredile trojke. Njihov odstotek je bil ubijalski. Dali so nam jih na vse načine; vprašljive, iz odprtih metov, od table, ob koncu napadov ... Neverjetno, kako dobro so zadevali. V tretji četrtini smo hoteli odgovoriti z nekaj hitrimi meti, ki pa jih nismo zadeli, zato so oni, ki so že imeli veter v jadrih, pobegnili," je dejal Sergio Scariolo.

"Igralci so razočarani, jezni, ker smo zmagovalna ekipa, vendar tekmec si je tokrat bolj zaslužil zmago. Mislim, da se vsi igralci zavedajo, po kaj so prišli v Istanbul. Imamo dva dni počitka in šli bomo po bron," je sklenil selektor Španije.

Komentarjev 2
  • Avatar mike1968
    mike1968 17:59 15.september 2017.

    Paul Gasol je edini španski košarkar, ki me je vedno navduševal!

  • PeraJJ 16:37 15.september 2017.

    Če ste košarkarski zanesenjak, če menite, da imate kar je potrebno, da trener, check out to popolnoma novo igro !!! https://mybasketteam.com/sl

Sorodne novice