Šport
72 ogledov

Finci ostali popolni, Belorusi presenetili

Finska Madžarska SP v hokeju EPA
Na svetovnem prvenstvu v hokeju v Rusiji so po današnji tekmi v predtekmovalni skupini B Finci ostali stoodstotni z vsemi 12 točkami, potem ko so premagali Madžarsko (3:0). Belorusija pa je po preobratu v zadnji tretjini premagala Slovaško (4:2).

Finska je v boju z Madžari, ki so vse bližje vrnitvi v drugoligaško konkurenco, na koncu sicer zanesljivo zmagala, toda proti borbenim in obrambno naravnanim tekmecem so se Finci dolgo mučili. Razmerje strelov je bilo na koncu 51-13, goli pa so padli šele v drugi polovici tekme, v 37., 50. in 56. minuti. Finci so na vrhu lestvice z vsemi 12 točkami, Madžari ostajajo zadnji in kot edina ekipa na SP še brez točke.

Slovaki so zapravili prednost 2:0 po dveh tretjinah. Ko se je zdelo, da bodo v zadnjem delu tekmo pripeljali do konca, so Belorusi do 49. minute izenačili, potem pa v treh minutah od 55. do 58. po zadetkih Andreja Stepanova in Charlesa Lingleta dobili pomembne tri točke, Slovakom pa zadali še drugi boleč poraz v dveh dneh.

Švedi zlahka, Švicarji stežka

V večerni tekmi skupine A so Švedi brez večjih težav premagali Kazahstan, po vodstvu 6:1 sredi tekme so v zadnji tretjini dovolili tekmecem, da so nekoliko ublažili poraz.

Švicarji pa so v skupini A v četrti tekmi prvič končali po rednem delu. S 5:4 so zmagali proti Latviji, potem ko so uprizorili pravo dramo. Vodstvo 3:0 ni bilo dovolj, saj so se Latvijci vrnili, izenačili na 3:3, pozneje še na 4:4. Nov podaljšek za Švicarje je preprečil Eric Blum minuto in pol pred koncem. Po porazu Latvija ostaja zadnja v svoji skupini.

SP v hokeju (skupinski del), 4. kolo:

SKUPINA A:
Švica - Latvija 5:4 (0:0, 3:3, 2:1)
Švedska - Kazahstan 7:3 (3:1, 3:0, 1:2)

 

 

 

 

 

 

 

SKUPINA B:
Slovaška - Belorusija 2:4 (0:0, 2:0, 0:4)
Finska - Madžarska 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.