Šport
45 ogledov

Gorenje zlahka, Celjani težje

cehte celje gorenje superpokal Saša Despot
V soboto so bile odigrane štiri tekme prvega kola 1. NLB Leasing lige. Branik in Krka sta se pomerila že med tednom, krško in Cimos pa se bosta srečala v sredo. Gorenje je zlahka opravilo z Ivančani, Celjani pa so se v Ormožu morali dobro potruditi za prvo slavje.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v minuli sezoni zanesljivo osvojili naslov državnih prvakov, ambiciozno in brez kančka sprenevedanja pa stopili tudi v novo. Z današnjo suvereno zmago so jasno nakazali, da želijo tudi v sezoni 2012/13 ubraniti lanski naslov.

Rokometaši Gorenja so po začetnem izenačenju na 2:2 prevzeli pobudo v svoje roke in srečanje mirno pripeljali do konca. Izid je ob polčasu znašal že +10, igra mačke z mišjo pa se je nadaljevala tudi v drugem delu srečanja. V ekipi os so Niko Medved, Klemen Cehte in Marko Dujmovič dosegli po pet golov, še šest varovancev Branka Tamšeta pa je doseglo po štiri gole, medtem ko je bil s petimi pri domačih razpoložen le Gregor Pekolj, Matevž Potokar je dodal štiri.

Velenjska ekipa se bo v naslednjem krogu na domačem igrišču pomerila z mariborskim Branikom (12. september), SVIŠ Pekarna Grosuplje pa v gosteh s trebanjskim Trimom (15. september).

celje gorenje superpokal | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Celjani strli Jeruzalem v zadnjih 20-ih minutah

Celjska zasedba je zmagovito začela sezono, v uvodu pa je v gosteh premagala ormoški Jeruzalem. Izbranci Vladana Matića so v prvem polčasu imeli kar hude težave z gostitelji, v drugem pa so vendarle strnili svoje vrste in v zadnjih dvajsetih minutah ugnali trdovratne gostitelje. V 40. minuti je še bilo neodločeno (17:17), v 46. minuti pa je madžarska okrepitev Mate Lekai Celjane popeljal v vodstvo z 21:18. Po tem vodstvu se Ormožani niso več pobrali, rokometaši iz mesta ob Savinji pa so tekmo brez stresov pripeljali do konca.

V zmagoviti ekipi je Luka Žvižej dosegel šest, Mate Lekai in Mitja Nosan pa po pet zadetkov. Pri gostiteljih je bil najbolj strelsko razpoložen Bojan Čudić, ki je dosegel sedem golov.

Ormoški Jeruzalem bo v naslednjem krogu gostoval pri Sevnici (15. september), Celje Pivovarna Laško pa pri koprskem Cimosu (16. september).

Izolani ukrotili novince

Rokometaši Istrabenza so v uvodni tekmi prvenstva premagali goste iz Sevnice. Moštvi sta bili enakovredni do izida 4:4, nato pa so domači vajeti igre vzeli v svoje roke in do polčasa pobegnili za tri gole. Gostje so jih na začetku drugega dela tekme ujeli in izid izenačili na 11:11 in nato še na 17:17. Nato pa so se varovanci trenerja Sebastjana Podbregarja le prebudili, pobegnili na 20:18 in nato tekmo mirno pripeljali do konca.

S petimi doseženimi goli je bil v domači vrsti najbolj razpoložen Amel Redžić, Nikola Kojić pa je dosegel štiri gole, ob tem tri iz sedemmetrovke. Miloš Djurjevič je bil s petimi goli najuspešnejši posameznik pri gostih.

Izolska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri novomeški Krki, Sevnica pa se bo na domačem igrišču pomerila z ormoškim Jeruzalemom. Obe tekmi bosta 15. septembra.

Trimo Trebnje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ribnica presenetila Trimo

Ribničani so odlično začeli novo sezono, na kolena pa so spravili favorizirane goste iz trebanjskega Trima. Dolenjci so zaigrali nekoliko slabše, predvsem v obrambi, kar so varovanci domačega trenerja, pa tudi nekdanjega dolgoletnega vratarja trebanjskega moštva, Mustafe Torla izkoristili in zasluženo osvojili obe točki. Gostitelji so si v zadnjih desetih minutah priigrali šest golov prednosti (30:24), zalogo v zadetkih pa brez večjih težav zadržali do konca tekme.

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Grega Jamnik, ki je dosegel devet, od tega sedem iz 7-metrovke, Marijan Bašić in Črt Abrahamsberg pa sta prispevala po šest golov. Pri gostih je Uroš Paladin dosegel devet, Staš Skube pa sedem golov.

Ribnica Riko hiše bo v naslednjem krogu gostovala v Krškem, Trimo Trebnje pa bo na domačem igrišču gostil SVIŠ Pekarne Grosuplje. Obe tekmi bosta na sporedu 15. septembra.

Izidi 1. kola 1. NLB Leasing lige:

Maribor Branik - Krka 35:27 (15:14)

SVIŠ Pekarna Grosuplje - Gorenje Velenje 25:41 (11:21)

Istrabenz Plini Izola - Sevnica 22:18 (11:8)

Jeruzalem Ormož - Celje Pivovarna Laško 22:27 (13:13)

Ribnica Riko hiše - Trimo Trebnje 35:30 (15:14)

Sreda, 26. september: (19.00) Krško - Cimos Koper

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.