Šport
20 ogledov

Järvenpää zapušča Olimpijo

Hanu Järvenpää Tilia Olimpija odhod
1/4
Saša Despot
Finski strateg Hannu Järvenpää, ki je v letošnji sezoni Tilio Olimpijo po petih letih znova popeljal do naslova državnega prvaka in polfinala lige Ebel, je na tiskovni konferenci nepreklicno odstopil.

Da bo Hannu Järvenpää po dveh letih in pol zapustil novopečene državne prvake, se je v Tivoliju šušljalo že med finalom državnega prvenstva. Finski strateg, ki je v Ljubljano prinesel mirnost ni nekoliko drugačno miselnost, je odhod uradno potrdil na četrtkovi tiskovni konferenci. Järvenpää je dejal, da nepreklicno zapušča Tilio Olimpijo. Za zdaj pa še ni znano, kje bo nadaljeval svojo športno pot. V hokejskih koluarjih se omenja, da ga bo pot zanesla v Beljak.

"Dejstvo je, da je Hannu v Ljubljani preživel dve sezoni in pol. Na včerajšnjem sestanku se sploh nismo začeli pogovarjati o financah. Nismo prišli do vprašanja, za koliko bi ostal v Ljubljani. Enostavno je začutil, da je ekipi pač dal svoje. Da se je nekako izpel. Hannu je tudi po zadnjih uspehih vroč na trgu in je pravi trenutek, da gre naprej. V Olimpiji si je naredil ime. Dali smo mu priložnost po priporočilu Franka Banhama, ki je menil, da se Järvenpää lahko pri nas izoblikuje kot trener. To se je tudi zgodilo. Po pol ure sestanka smo ga vsi razumeli, kaj želi povedati. Zdaj moramo začeti novo zgodbo. Z nekom, ki bo imel podobne lastnosti, ambicije, ki se bo želel uveljaviti. Imeli smo prvega trenerja iz skandinavske regije, ki je pri razvoju igralcev in tudi na rezultatu pustil svoj pečat, zato pa smo mu iskreno hvaležni. Želimo mu vse najboljše pri nadaljevanju trenerski poti," je ob odhodu Finca dejal športni direktor Ljubljančanov Matjaž Sekelj.

"Hannu, hvaaaaaaaaaaaaaaala za vse v zadnjih dveh letih in pol in srečno na nadaljnji trenerski poti. Velikani odhajajo na vrhuncu svoje slave, zato povsem razumemo Hannujevo željo, da želi stopiti na naslednjo stopničko na njegovi karierni poti," so ob odhodu uspešnega trenerja pri Olimpiji zapisali na uradnem Facebook profilu.

Järvenpää je Olimpijo v pravkar končani sezoni kljub številnim težavam s poškodbami in veliko manjšemu proračunu v primerjavi z avstrijskimi ekipami popeljal do polfinala lige Ebel. Zmaji so nato izpadli proti kasnejšim prvakom iz Linza. Za piko na i izjemni sezoni je Olimpija po petih letih znova osvojila tudi naslov državnih prvakov, potem ko so obubožane Acorni Jesenice v finalni seriji padle s 3:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.