Šport
17 ogledov

Kavčič odsoten do marca

blaž kavčič op avstralije drugi krog federer Reuters
Nova teniška sezona se ni najbolje začela za slovenskega teniškega igralca Blaža Kavčiča, ki bo moral zaradi poškodbe noge, na pregledih so odkrili, da ima zlomljeno kost v desnem stopalu, pod kirurški nož.

Operativni poseg bo v začetku prihodnjega tedna, po najbolj optimističnem scenariju pa se bo lahko na igrišča vrnil marca. Blaž Kavčič bo tako za vsaj dva meseca prestavil začetek sezone. Izpustil je tako turnir ATP v indijskem Chennaiju, prav tako pa se ne bo mogel udeležiti kvalifikacij za prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Na prvem turnirju za veliki slam v sezoni bo tako zanesljivo nastopila le Polona Hercog, ki se je neposredno uvrstila v glavni del turnirja, Blaž Rola si bo nastop v Melbournu skušal izbojevati v kvalifikacijah.

Imel je dobre priprave

Osemindvajsetletnemu Kavčiču se je poškodba stopala, zaradi katere bo potrebna operacija, ponovila v zadnjih dneh decembrskih priprav.

"V sklepnem delu priprav na novo sezono, le nekaj dni po tem, ko sem na novinarski konferenci optimistično sporočil, da že dolgo časa nisem opravil tako dolgih in dobrih priprav brez poškodb, sem na treningu začutil bolečino v desnem stopalu. Kasnejši podroben pregled je žal pokazal, da gre za ponovitev poškodbe stopala, tako imenovana stresna fraktura, ki sem jo doživel leta 2014 na turnirju US Open, kjer sem se uvrstil med 32 najboljših, pa moral potem predati dvoboj 3. kroga. Kost pod palcem na desni nogi je tudi tokrat počila na enakem mestu. Strokovnjaki so po posvetu predlagali operacijo in odstranitev odlomljenega dela koščice," je sporočil Kavčič.

Operacija bo v začetku naslednjega tedna, rehabilitacija bo predvidoma trajala šest tednov, tako da je Kavčičev povratek na igrišča predviden nekje v začetku marca, če bo vse potekalo dobro. Njegova najnovejša poškodba datira še od odprtega prvenstva ZDA v New Yorku leta 2014, ko je brez boja predal dvoboj 3. kroga proti Švicarju Stanu Wawrinki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.