Šport
14 ogledov

Kokain na reliju Dakar

Poleg smrtonosnega "belega prahu" so policisti zasegli še 15 tisoč tabletk eksta Žurnal24 main
Španska policija je v tovornjaku udeleženca vztrajnostnega relija Pariz–Dakar na severu Španije odkrila več kot 800 kilogramov kokaina.

Novica bi sodila predvsem v rubriko črna kronika, če ne bi obstajal sum, da naj bi se s tovornjakom udeležili slovitega puščavskega relija od Pariza do Dakarja, ki je letos potekal v južnoameriških državah Argentini in Čilu. Policija je prijela sedem ljudi, ki naj bi poskušali pretihotapiti mamilo, skrito v dvojnem dnu tovornjaka. Identiteta in narodnost prijetih še ni javno znana.

Tovornjak je bil po vsej verjetnosti iz Bilbaa, kjer naj bi nanj naložili prepovedani tovor, prepeljan v Argentino, kjer naj bi ga na eni od etap dirke prepeljali do kmetije, oddaljene približno sto kilometrov od argentinske prestolnice Buenos Aires. Po koncu relija so tovornjak znova naložili na ladjo in ga prepeljali v Bilbao, kjer pa je tovornjak z nevarno in prepovedano pošiljko zasegla policija.

Naslednja postaja prepovedanega tovora naj bi bil počitnikarski raj Ibiza oziroma Balearsko otočje, najverjetneje namenjeno "maloprodaji" turistom, kamor pa zaradi policijskega posredovanja mamilo ne bo prišlo. Policija je aretacije osumljencev opravila tudi v Barceloni in na Ibizi. Policisti so tovornjak pregledovali celih dvanajst ur, kar gre zasluga zelo skrbno pospravljenemu tovoru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.