Šport > Kolesarstvo
1733 ogledov

Kolesar Jumbo-Visme: Takoj sem vedel, da je to konec kariere

Nathan van Hooydonck Profimedia
Belgijski kolesar prvič spregovoril o težavah zaradi katerih je moral skleniti kariero.

Belgijski kolesar Nathan Van Hooydonck je bil prisiljen skleniti kariero, saj so zdravniki pri njem odkrili anomalijo srčne mišice in mu nato vstavili implantabilni kardioverter defibrilator, ki naj bi odpravil morebitne prihodnje nepravilnosti.

Član Jumbo-Visme je bil na pragu smrti, ko so srčne težave povzročile, da je izgubil oblast nad svojim avtomobilom in v križišču trčil v pet drugih vozil. V avtu se je takrat nahajala tudi njegova žena Alicia, ki je bila visoko noseča.

Prometna nesreča Nathana van Hooydoncka | Avtor: Twitter Twitter

Van Hooydoncka so za nekaj časa celo dali v umetno komo, teden dni kasneje pa je moral sporočiti, da zaključuje športno pot. V veliko uteho mu je bilo rojstvo sina Alessia.

"Zavedam se, da bi se lahko zgodilo tudi to, da ga nikoli ne bi držal v naročju. Vsak dan mi je to bolj v zavesti," je 27-letni Van Hooydonck dejal za VTM Nieuws in Het Laatste Nieuws.

"Same nesreče se ne spominjam, v spominu imam le veliko žalost, saj sem se še pred pogovorom z zdravniki takoj vedel, da je to konec moje kariere. V bolnišnici sem preživel grozen teden, čeprav je medicinsko osebje odlično skrbelo zame, v neizmerno pomoč pa mi je bila tudi družina, ki je bila vseskozi ob meni," je še dejal Belgijec, ki se je v tej sezoni izkazal kot izjemen pomočnik Jonasu Vingegaardu in Woutu van Aertu. 

Jonas Vingegaard Nathan van Hooydonck | Avtor: Epa Nathan van Hooydonck (desno) v družbi Jonasa Vingegaarda. Epa

Van Hooydonck je tako v igri za nagrado, ki jo Belgijci podeljujejo najboljšemu pomočniku (domestique; op.p.). Ob njem so na seznamu še van Aert, Jonas Rickaert, Jasper De Buyst, Louis Vervaeke, Justine Ghekiere in Sanne Cant.

Van Hooydonck je v tej sezoni igral ključno vlogo pri zmagah Jumbo-Visme na dirkah Omloop Het Nieuwsblad (zmagal je Dylan van Baarle), Kuurne-Brussel-Kuurne (slavil je Tiesj Benoot pred Van Hooydonckom in Matejem Mohoričem), E3 Saxo Bank Classic (van Aert, tretji je bil Tadej Pogačar), Gent Wevelgem (Christophe Laporte), kriteriju po Dofineji (Vingegaard), Touru (Vingegaard) in nazadnje še dirki po Britaniji (van Aert), kjer je zabeležil svoj zadnji nastop.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.