Šport > Kolesarstvo
7967 ogledov

Neobičajna poteza UAE, s tem so si zagotovili lepo prihodnost

Isaac del Toro Profimedia
Eden največjih talentov obljubil dolgoletno zvestobo ekipi Tadeja Pogačarja.

Moštvo UAE Team Emirates zagotovo sodi med najmočnejše ekipe, v svojih vrstah pa ima tudi prvega kolesarja sveta Tadeja Pogačarja, ki je z zmago na spomeniku Liege - Bastogne - Liege na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) ohranil skoraj 600 točk naskoka pred trenutno huje poškodovanim Jonasom Vingegaardom.

A pri UAE ne počivajo na lovorikah, s pogledom v prihodnost so tako sklenili dolgoročno pogodbo z enim izmed največjih talentov v kolesarstvu. Mehičan Isaac del Toro je namreč dosedanji dogovor podaljšal vse do leta 2029. Gre za neobičajno potezo v svetu kolesarstva, kjer dolgoetne pogodbe niso v navadi. Del Torro je tako celo trenutno edini kolesar, ki ima podpisano pogodbo za leto 2029.

Dvajsetletni Mehičan je sicer le tri mesece član zasedbe UAE, a je v tem času že navdušil svoje delodajalce z uvrstitvami med najboljših deset v skupnem seštevku dirke po Avstraliji, preizkušnje Tirreno-Adriatico in dirke po Baskiji. "Zelo smo zadovoljni, da bo Isaac še nekaj let kolesaril v barvah UAE," je dejal vodja ekipe Mauro Gianetti.

Pogačar, ki na največjih dirkah že lahko računa na pomoč takšnih kolesarjev kot so na primer Adam Yates, Juan Ayuso, Joao Almeida, Marc Soler, Marc Hirschi, Rafal Majka, Tim Wellens in nenazadnje tudi Domen Novak, ki se je v nedeljo v vlogi pomočnika izjemno izkazal na Liege - Bastogne - Liege, bo tako v naslednjih letih tako imel v 'svoji' ekipi tudi izjemno nadarhenega Mehičana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice