Šport > Kolesarstvo
11425 ogledov

Pogačar podal odgovor na vprašanje, ki si ga zastavlja cela Slovenija

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Profimedia
"Zakaj Tadej Pogačar še enkrat ni napadel na samem vrhu vzpona na Joux Plane?" se je spraševal marsikateri slovenski ljubitelj kolesarstva. Slovenski šampion je iz Alp poslal odgovore na domače kavče.

Tisti, ki ste spremljali 14. etapo (prvo alpsko) letošnjega Toura, ste videli, kako sta nepremišljeni potezi dveh motoristov povsem pokvarili napad Tadeja Pogačarja dobrih 500 metrov do vrha vzpona na Joux Plane. Nezaslišana napaka motoristov organizatorjev (s snemalcem oz. fotografom), o kateri smo bolj podrobno poročali tukaj, je Pogačarja stala dodatne tri bonifikacijske sekunde, ki jih je nato vzel njegov glavni konkurent za skupno zmago Jonas Vingegaard. V skupnem seštevku seveda to pomeni šest sekund razlike, na žalost slovenskih ljubiteljev kolesarstva v minus Tadeja Pogačarja. 

Ta je seveda v cilju moral pojasnjevati, kaj se je zgodilo na vzponu in zakaj ni še enkrat poskusil z napadom. Mnogi so namreč menili, da ga je Danec z napadom presenetil. A ni bilo tako. "Dva motorista nista imela pospeškov in moral sem prekiniti napad, saj malo kisline ostane v nogah. V tistem trenutku je bil to zame zaključek vzpona. Če potegnem črto čez cel dan, pa je bil ta res odličen," je v prvi izjavi za RTV Slovenija dejal Pogačar.

"Zelo dobro sem se počutil. To je bil eden tistih dni, ko je imela Jumbo-Visma v mislih, da me napade in zlomi. Toda počutje je bilo dobro, sprintal sem za drugo mesto, napadel na klanec in gremo z dvignjeno glavo naprej," je po vročem dnevu v sedlu še dejal 24-letnik s Klanca pri Komendi.

K sreči je Pogačar na ciljnem sprintu v boju za drugo mesto ugnal Vingegaarda in si tako prislužil dve dodatni bonifikacijski sekundi v primerjavi z Dancem. Podrobneje o etapi tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Igxigx1 08:18 16.julij 2023.

    Točno to sem si mislil. Po tistem zaustavljenem napadu ni imel moči za še en napad. In ključno: napada se od zadaj, ko izkoristiš element presenečenja. Kako pomembno je to, se je pokazalo v nadaljevanju tistega spopada.

  • Friderik1950 21:58 15.julij 2023.

    Mislim, da se sploh ni dobro počitil. Izgledal je tudi povsem zgarano zato je bil tudi napad neuspešen. Neuspešna pa sta bila tudi oba zadnja dneva. Povsem je izmučil ekipo, za napade pa je bil nepripravljen. Slab pa je tudi ...prikaži več na spustih, tako da je poleg pehanja za kačjim Dancem izgubljal tudi etapne zmage. Skratka, polom.

  • sandi76 21:35 15.julij 2023.

    Človek bi rekel, da se vsi po vrsti na vse možne načine trudijo ovirati in zaustaviti Pogačarja !