Šport > Kolesarstvo
25678 ogledov

Precej bolj kot Pogačar je bil jezen športni direktor UAE

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je zaplet na 14. etapi Toura sprejel v slogu "velikega gospoda", nekoliko bolj oster pa je bil po športni direktor Tadejeve ekipe UAE Emirates.

Če slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar zaradi dveh motoristov, ki sta mu zaprla pot ob napadu na zadnji strm prelaz 14. etape, ni bil pretirano jezen, pa je bil po prvi alpski etapi letošnjega Toura precej bolj besen njegov šef, športni direktor UAE Matxin Joxean Fernandez. Ta se je spraševal, kako je mogoče, da sta se motorista pred Pogačarjem in Vingegaardom vozila le dobra dva metra. Jasno je, da motorist vseskozi ne more gledati nazaj, sploh ob tako številčni množici, kot je bila na prelazu na Joux-Plane. Tudi zato je v takih primerih smiselno, da imajo spremljevalna in vozila organizatorja večjo varnostno razdaljo. 

Pogačar in motoristi VIDEO Šport Nezaslišano! Pogi napadel Jonasa, nato sta ga zaprla kar motorista

A motorista na 14. etapi tega nista upoštevala, kar je drago plačal Tadej Pogačar. Ta sicer za izgubljene bonifikacijske sekunde ni želel s prstom kazati na motorista, dejal je, da ta (z)razplet najbrž ne bo spremenil končnega izida dirke. "To je bil strel v prazno po že tako napornih vzponih. Narediti en šprint, ki gre v nič, je malce škoda, toda je, kar je," je med drugim v slogu velikega šampiona dejal Pogačar po 14. etapi. 

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Po blokadi motoristov Šport Pogačar podal odgovor na vprašanje, ki si ga zastavlja cela Slovenija

Precej več jeze in frustracij je bilo čutiti v besedah športnega direktorja Matxina Joxeana Fernandeza. "To so okoliščine," je najprej dejal zbranim novinarjem. "Po pravilih Mednarodne kolesarske zveze mora biti na kronometru avtomobil za kolesarjem 25 metrov, tako da je za motoriste nesprejemljivo, da so le dva metra pred kolesarji," je bil oster Španec.

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard 14. etapa Toura Šport Slaba novica za Pogija, Vingegaard povečal prednost

Na drugi strani je precej bolj diplomatsko nastopil direktor ekipe UAE Emirates Mauro Gianetti, a je bilo med vrsticami njegovo sporočilo jasno. "Škoda je, da je na razplet etape vplivalo še nekaj drugega kot pa le noge," besede direktorja prenašajo pri portalu Cyclingnews

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:01 16.julij 2023.

    Včasih tako zgleda,kot da bi radi zaustavili Pogačarja na naiven način.Poglejte fracozki,Tadej bo zmagal,samo bodite fer do vseh

  • Friderik1950 07:40 16.julij 2023.

    Športni direktor UAE je nesposoben. Lomil ga je lani in lomi ga tudi letos. Ekipo brezglavo utruja, Pogačar ni dobro pripravljen, izgublja etapne zmage, izgublja skupno zmago, skratka nezadostno.