Šport > Kolesarstvo
5968 ogledov

Prvi mož Bore navdušen nad Primožem, takšni so prvi načrti

Roglič Profimedia
"Primož je lahko za vzor prav vsem," pravi Nemec na čelu Slovenčevega novega moštva.

Manager ekipe Bora-hansgrohe Ralph Denk je prepričan, da se lahko s prihodom Primoža Rogliča njegovo moštvo na Touru kosa z Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) in Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step).

"Ne moremo kar pritisniti 'copy and paste' iz njegove preteklosti. To ne bo prineslo razlike. Potrebno je imeti določeno zmes reči, gledati levo in desno ter najti svojo pot. Imamo svojo strategijo, ki bo ustrezala naši ekipi," je v pogovoru za GCN dejal Denk. Po njegovih besedah so vsi kolesarji moštva pripravljeni dvigniti svojo raven, da bi Rogliču pomagali do zmage na Touru.

"Impresivno je bilo, kako hitro se je dobro znašel v ekipi. Je prijazen fant, zelo hiro pa je prevzel vlogo vodje in na mizo prinesel nekaj dobrih idej glede naše strukture in predstav. Skupaj smo preživeli nekaj kakovostnih dni in že se veselimo prvega trening kampa," je dejal Denk.

Roglič je bil v zadnjih dneh zelo zaposlen, med drugim je pri kolesarskem proizvajalcu Specialized, ki opremlja Boro, že testiral opremo in položaj na novem kronometerskem kolesu. "V naslednjih dneh ga čakajo še preizkusi v Red Bullovem centru ter dodatni testi aerodinamike. Primož ima zelo nabasan urnik pred novo sezono. Opraviti moramo veliko dela," je še izjavil Denk.

Ralph Denk | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko se pogovarjaš z njim, ti takoj postane jasno, da je pripravljen dati 100 odstotkov, da bi bil uspešen. Spoznaš, da ga veseli to, kar počne, ni mu težko vsak dan skočiti na kolo. Mislim, da je lahko za vzor prav vsem," je dodal prvi operativec nemške ekipe.

Ta s kolegi načrtuje, da bo Roglič na dirkah za novo ekipo debitiral v marcu (Pariz - Nica ali Tirreno - Adriatico), prav tako naj bi nastopil na ardenskih klasikah. Slovenec razumljivo ne bo branil lovorike na Giru, prav tako pa ne tudi zmagovalec iz leta 2022 Jai Hindley.

"Jaija bolj vidim na Touru. Zelo bi nam koristilo, če bi na dirki po Franciji pomagal Primožu," je precejšnjo pomoč Rogliču v obliki avstralskega kolesarskega asa napovedal Denk.

Na Giru bi lahko tako bili v ospredju Cian Uijtdebroeks, Aleksandr Vlasov, Dani Martínez ali Lennard Kämna, moštvo za Tour pa bo znano šele konec aprila ali na začetku maja.

"Razumljivo se mi zdi, da se o tem začenjamo odločati šele po aprilskih dirkah," meni Denk.

Tour bo sicer v ospredju sezone. "Tour pomeni največ. Da se na startu pojaviš z resnim kandidatom za skupno zmago, je nekaj novega za nas in s tem se moramo spopasti. Je nekaj dodatnega pritiska, a če opravimo posel tako kot znamo, smo lahko uspešni. Kot oseba in kolesarski manager sem vedno sanjal o zmagi na dirki po Franciji, a tudi, če se to ne bo zgodilo, bo sonce znova vzšlo naslednji dan. Je pa Tour vsekakor glavni cilj," je zaključil Denk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 18:51 14.november 2023.

    "Primož ima zelo nabasan urnik pred novo sezono." Fotr ti je nabasan!

Sorodne novice