Šport > Kolesarstvo
8544 ogledov

Tekmec o Pogačarju: Lahko smo srečni, ker ...

Damiano Caruso Profimedia
Italijanski kolesarski veteran je podal mnenje o dominaciji slovenskega asa.

Pred dirko po Italiji so mnogi kolesarski strokovnjaki menili, da je boj za rožnato majico le formalnost, če bo Tadej Pogačar skozi tritedensko preizkušnjo uspel priti brez padcev in bolezni. Kapetan ekipe UAE Team Emirates je bil blizu zmage že v prvi etapi, kasneje je slavil trikrat, od drugega dneva dalje pa je oblečen v majico vodilnega.

Svoje mnenje o dominaciji Slovenca je podal 36-letni član ekipe Bahrain-Victorious Damiano Caruso. Italijan, ki je bil leta 2021 skupno drugi, lani pa je ob skupni zmagi Primoža Rogliča osvojil četrto mesto, pravi, da številne zmage Pogačarja zanj niso moteče. "Ne moti me, saj je Pogačar kolesar, ki uživa ob vožnji kolesa. Seveda se morate tudi zavedati, da za njim stoji veliko ljudi, tem pa se najlažje zahvališ tako, da zmagaš," je za Cyclingnews izjavil moštveni kolega Mateja Mohoriča in Matevža Govekarja.

Damiano Caruso | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ostali to lahko samo opazujemo, iz tega ni potrebno delati neke polemike. Dirkamo s kolesarjem, ki je eden največjih talentov vseh časov. Smo v posebnem zgodovinskem trenutku. To je potrebno sprejeti kot dejstvo, lahko smo srečni, ker takšnega asa opazujemo od blizu. Številni ljudje doma bi odšteli lepo vsoto denarja, če bi se mu lahko približali in ga prosili za fotografijo. Ne, nisem frustriran, mislim, da je to, kar počne, tudi prav."

Strinjal se je tudi Alessandro de Marchi, sicer specialist za bege. "Prisotnost Pogačarja poskrbi za to, da običajne taktike lahko vržeš skozi okno. Rožnata majica je z njim prisotna v vseh fazah dirke, ne gre samo za gore. Stvari so se zelo spremenile s kolesarji kot so Pogačar, Remco Evenepoel in Mathieu van der Poel. Takšno je kolesarstvo v letu 2024," je dejal 37-letni član moštva Jayco–AlUla.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • ico8 08:58 18.maj 2024.

    Ejejej, kaksen je pa ta komentar ali bolj verjetno narobe preveden in izmisljena zgodba. Pomeni, vsi odlicni sportniki bi naj zmagali samo 2-3x na leto, ostalo pa pustili drugim jokicam??????? Norci, se tu bi jemali dobrim in dajali lenuhom, haha, ...prikaži več sockom v sportu? Za kozlat!

Sorodne novice