Šport > Košarka
21 ogledov

Bivši zmajček Green slabši le od Parkerja

Danny Green Saša Despot
Goran Dragić je v ligi NBA s Houstonom gostil Oklahomo in slavil s 96:95, Beno Udrih pa je z Milwaukeejem izgubil proti New Orleansu z 89:92. Dragić je ob zmagi pod obročema preživel 13 minut in dosegel tri točke in en skok, Udrih pa ni dosegel koša. Dobra igra Dannyja Greena ob zmagi San Antonia.

Pri raketah je bil prvi strelec Kevin Martin z 32 točkami, še točko več pa je pri Oklahomi dosegel Kevin Durant. Martin je zadel prosta meta 23,6 sekunde pred iztekom časa, na drugi strani je prav Durant 16 sekund pred koncem zgrešil tri proste mete. Goran Dragić je po tem imel priložnost rezultat še povišati, a je dvakrat zgrešil s črte prostih metov.

Martin je tekmo proti Memphisu v sredo odigral slabo in ni dosegel niti točke. Trener raket Kevin McHale se je po obračunu pogovoril s svojim zvezdnikom, ki je proti najboljšemu moštvu zahodne konference odigral izjemno.

Milwaukee proti New Orleansu ni imel prave ideje, kako streti sršene, ki v letošnji sezoni sicer ne igrajo najbolje. Udrih je igral devet minut, v statistiko pa je vpisal tri podaje in en skok. Marco Belinelli je za sršene dosegel 22 točk, od tega je zadel šest metov za tri točke. Za Milwaukee je Ersan Ilyasova dosegel 23 točk, s tem pa bil prvi strelec srečanja.

Milwaukee je izgubil tretjo zaporedno tekmo in šesto od zadnjih osmih, kar jih je nekoliko oddaljilo od želene končnice. Sršeni so slavili drugič zapored, kar jim je nazadnje uspelo na začetku rednega dela sezone, na gostovanje pa so tokrat pripeljali le deset igralcev. Soigralec Udriha Brandon Jennings je poraz označil kot sramoto. "So zadnji v zahodni konferenci, seveda je sramotno izgubiti na domačem igrišču proti ekipi, ki ima šest zmag in 23 porazov."

V New Yorku je nase spet opozoril Jeremy Lin, ki je ob zmagi Knicks proti Sacramentu (100:85) ob desetih točkah še 13-krat uspešno podal soigralcem. Orlando je doma premagal Philadelphio s 103:87, Ryan Anderson je za domače prispeval 27 točk, zadel pa je kar sedem metov za tri točke.

Liga NBA:

Milwaukee Bucks : New Orleans Hornets 89:92
(Beno Udrih devet minut, tri podaje, en skok za Milwaukee)

Houston Rockets : Oklahoma City Thunder 96:95
(Goran Dragić 13 minut, tri točke, en skok za Houston)

Toronto Raptors : San Antonio Spurs 106:113
Orlando Magic : Philadelphia 76ers 103:87
Boston Celtics : Detroit Pistons 88:98
New Jersey Nets : Memphis Grizzlies 100:105
New York Knicks : Sacramento Kings 100:85
Cleveland Cavaliers : Indiana Pacers 98:87
Minnesota Timberwolves : Charlotte Bobcats 102:90
Dallas Mavericks : Denver Nuggets 102:84
Phoenix Suns : Atlanta Hawks 99:101
Golden State Warriors : Portland Trail Blazers 91:93
Los Angeles Clippers : Washington Wizards 102:84

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.