Šport > Košarka
4848 ogledov

Bomba, se Dragić vrača k nekdanji ekipi? Goran v pogovorih s tem moštvom ...

Goran Dragić Profimedia
Ali se bo Goran Dragić vrnil v svoj domači Miami? Pogovori naj bi že stekli.

Po poročanju pisca za Miami Herald Barryja Jacksona naj bi bila NBA ekipa Miami Heat v pogovorih z legendarnim slovenskim košarkarskim kapetanom Goranom Dragićem o njegovi morebitni vrnitvi k vročici, pri kateri je preživel svoja najboljša leta in je mnogokrat poudaril, da bi rad z njo zaključil svojo kariero.

"Prišlo je do pogovorov med Heat in zastopniki prostega igralca Gorana Dragića, ki bi bil vesel vrnitve k svoji nekdanji ekipi. Toda Heat bojo svojo odločitev glede Dragića najverjetneje sprejeli šele enkrat kasneje to poletje," je zapisal Jackson.

Dragić je minulo sezono začel v dresu Chicago Bulls, preden je v zaključku sezone okrepil kandidate za naslov Milwaukee Bucks, katere so v končnici izločili ravno košarkarji Heat. Za Bulls je nastopil na 51 tekmah ter povprečno beležil 6,4 točk, 1,4 skokov in 2,7 asistenc na tekmo, medtem ko je za Bucks tekom rednega dela sezone nastopil na vsega sedmih tekmah, tekom katerih je povprečno dosegal 5,6 točk in 1,7 skokov ter asistenc.

Dragić se je sicer ekipi Miamija prvič pridružil v sezoni 2014/15 v menjavi s Phoenix Suns. Nemudoma je postal eden stebrov ekipe, za katero je nastopal do poletja 2021, ko ga je vročica v menjavi za Kyla Lowryja poslala k Toronto Raptors. Dragić je za Miami Heat nastopil na 391 tekmah, tekom katerih je povprečno dosegal 16,2 točk, 3,6 skokov in 5,2 asistenc. Leta 2018 je bil izbran na tekmo zvezd, leta 2020 pa je v "mehurčku" vročico popeljal vse do NBA finala.

Jimmy Butler Goran Dragić Miami Heat | Avtor: Profimedia Profimedia

Heat naj bi bili še toliko bolj zainteresirani za Dragića, potem ko se je po koncu lanske sezone upokojil legendarni Udonis Haslem. Dragić bi tako lahko prevzel Haslemovo vlogo legende kluba, nekakšnega mentorja mlajšim igralcem znotraj slačilnice. Prav tako vročica potrebuje kakšnega dodatnega organizatorja igre, potem ko je Gabe Vincent podpisal pogodbo z Los Angeles Lakers. Čeprav to še ne pomeni, da bo Dragić zagotovo ponovno oblekel dres Miamija, se vseeno zdi, da situacija ne bi mogla biti primernejša.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Boschtjan Zupanchich 22:40 29.julij 2023.

    Ja, naj se kar vrne - Nazaj na Jug.!!! ! !!! In to Čim Prej, ker ga bo toliko manj bolelo kot pa če bo šel pozneje, ko se Bo začel Konec "sveta" , še Pred Drugim Prihodom.

  • Zdene Iskra 21:00 29.julij 2023.

    "tekom"????

Sorodne novice