Šport > Košarka
3626 ogledov

Dončić z odmevnim sporočilom pred serijo s Clippersi

Luka Dončić Profimedia
Najboljši slovenski košarkar je spregovoril o pomenu navijaške podpore v Dallasu.

Košarkarska ekipa Dallas Mavericks, ki se po letu premora vrača v NBA končnico, je bila tekom rednega dela spet deležna izjemne navijaške podpore, kar je bila dodatna vzpodbuda za košarkarje in pomemben prispevek k zagotavljanju dobrega vzdušja med varovanci trenerja Jasona Kidda.

Teksaška ekipa je v pretekli sezoni razprodala (!) vse domače tekme, nabito polnih tribun pa se nadejajo tudi med prihajajočo končnico, v kateri se bodo v prvem krogu pomerili z Los Angeles Clippers.

Po besedah najboljšega strelca sezone Luke Dončića bi lahko neprecenljivo navijaško podporo primerjali z učinkom šestega igralca na parketu. "Navijači so naš šesti igralec. Zelo nam pomagajo," je povedal slovenski as.

"Tudi ko nam ni šlo najbolje, so ostali z nami in nas pomagali dvigniti. To je res izjemno. V končnici pričakujem dobro vzdušje. Od moje prve sezone so bili neverjetni," je v pričakovanju svojega četrtega nastopa v končnici dodal Dončić.

Curry Play-In Šport Nedavni prvaki lige NBA obstali pred vrati končnice

Tudi trener Kidd meni, da ima Dallas najboljše navijače na svetu. "Vsak večer pridejo na tekmo. Takšna podpora je res velika reč, ne samo v rednem delu sezone, temveč tudi za nadaljevanje. Potrebovali jih bomo v seriji s Clippers," je dejal nekdanji vrhunski košarkar.

navijač dallas mavericks | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Idioti 11:44 17.april 2024.

    Jaz sem star in neveden , pa me zanima , kaj pomenijo ti okrogli madeži na koži. Enkrat so enkrat niso , kaj je to ?