Šport > Košarka
18 ogledov

Izziv za Lakers in Dragića

Saša Vujačić si je na zadnji tekmi rednega dela poškodoval gleženj in ne bo igra Žurnal24 main
V noči na nedeljo se začenja končnica lige NBA. Predtavljamo vam še pare Zahoda, kjer za glavne favorite veljajo Los Angeles Lakers, ki so tudi branilci naslova iz pretekle sezone.

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder
V spopadu prve in osme skupine zahoda bi bilo vse razen gladke zmage Los Angelesa velika senzacija. Jezerniki so sezono zaključili z razmerjem zmag 57:25 ter si tretjič zapored zagotovili najboljše izhodišče končnice na zahodu. Poleg tega so v rednem delu dobili tudi tri od štirih srečanj teh dveh tekmecev. Kljub vsemu pa se tudi Oklahoma v dvoboj ne podaja z belo zastavico. Lepo priložnost za presenečenje vidijo že kar na prvi tekmi, saj je pri jezernikih zaradi poškodbe vprašljiv Andrew Bynum. Pravi pekel pa se obeta na tretji in četrti tekmi v Oklahoma Cityju, kjer pričakujejo nabito polno dvorano, saj so bile vse vstopnice v sredo razprodane v nekaj več kot 25 minutah. V končnici žal ne bomo gledali Saše Vujačića, ki bo zaradi poškodbe gležnja tekme svojih soigralcev najverjetneje spremljal v obejmu Marije Šarapove.

 

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs
Odličen vpogled v trenutno razmerje moči teh dveh ekip je dalo kar zadnje srečanje rednega dela lige NBA, ko sta se pomerila prav Dallas in San Antonio. Na krilih odličnih Butlerja in Nowitzkega so Mavericks slavili svojo peto zaporedno zmago. Kljub odlični seriji teličkov pa so optimistični tudi v taboru ostrog, saj je ravno ob najboljšem času v formo prišel Argentinec Manu Ginobili. Da se nam obeta zares spektakularen dvoboj, pa smo lahko prepričani, saj je to spopad dveh verjetno najizkušenejših ekip v ligi, saj bodo glavne vloge v svojih ekipah igrali sedaj že skoraj legendarni Jason Kidd, Dirk Nowitzki in Jason Terry na eni ter Manu Ginobili, Tim Duncan in Tony Parker na drugi strani.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Phoenix Suns – Portland Trail Blazers

Phoenix velja v tem dvoboju za absolutnega favorita, toda Trail Blazers so se v končnico uvrstili že drugič zapored, kar jim je nazadnje uspelo med leti 1999 in 2001. Sicer pa gre za spopad dveh zelo različnih ekip, saj je Portland ekipa brez izrazitih zvezdnikov, toda kljub temu z zelo solidno prvo peterko (Miller, Fernendez, Camby, Batum in Aldridge), medtem ko je glavna udarna sila sonc naveza Nash/Stoudemire. Še zlasti Steve Nash je v izredni formi. Dvakratni MVP rednega dela lige, kot kaže, doživlja svojo drugo pomlad, povprečno namreč dosega 16,5 točke ter kar 11 asistenc na tekmo. Vedno pomembnejšo vlogo v ekipi pa dobiva tudi naš Goran Dragič, ki je v rednem delu igral povprečno 18 minut na tekmo.

 

Denver Nuggets – Utah Jazz

Denver in Utah sta si v rednem delu ustvarila popolnoma enako izhodišče za končnico – 53 zmag in 29 porazov. Toda to ni edini razlog, zakaj se v tem dvoboju ne da ničesar napovedati. Še predstavniki ekip ne vedo natančno, kaj bi pričakovali od letošnje končnice. Nuggets bodo v končnici nastopili brez prvega trenerja Georga Karla, ki se zdravi v bolnišnici, poleg tega pa je vprašljiv tudi Kenyon Martin, medtem ko sta v rokah zdravniške službe tudi zvezdnika Andrej Kirilenko ter Carlos Boozer, brez katerih Utah nima realnih možnosti za odmevnejši rezultat. V rednem delu so bili sicer trikrat uspešnejši košarkarji Denverja, medtem ko so njihovi nasportniki slavili zgolj enkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.