Šport > Košarka
45 ogledov

Kako je Allen razmetal 150 milijonov...

matt barnes EPA
Matt Barnes, nekdanji soigralec Allena Iversona, je razkril, kako je legendarni košarkar Philadelphie na večer razmetal tudi od 30 do 40 tisoč dolarjev.

allen iverson matt barnes | Avtor: EPA EPA
Upokojeni zvezdnik lige NBA Allen Iverson je v svoji karieri zaslužil več kot 150 milijonov dolarjev, pred leti pa so začele krožiti govorice, da je eden najboljših branilcev vseh časov bankrotiral.

Iverson velja za velikega ljubitelja iger na srečo, vpogled v nepremišljeno razmetavanje z denarjem pa je ponudil njegov nekdanji soigralec Matt Barnes.

''Iverson mi je prvi pokazal, kako NBA igralci zapravljajo v striptiz klubih. Fant je šel 'na polno'. Zmetal je toliko denarja, da sem ga včasih z nogo nagrabil nazaj pod stol, bodisi zase bodisi za nadaljnjo razmetavanje. Vsakič je zmetal 30 do 40 tisoč dolarjev. Mislil sem si 'pa ti veš, kaj lahko jaz naredim s tem denarjem','' je povedal košarkar Los Angeles Clippers, ki se je takrat šele uveljavljal v ligi NBA.

Večina profesionalnih športnikov v ligi NBA in NHL se po koncu kariere sooča s finančnimi težavami, bankrotira jih več kot 60 odstotkov. Glavni razlog je finančna nepismenost, pojasnjuje Miha Urek, direktor programa Play Smart.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.