Šport > Košarka
32 ogledov

Krka v Štuklju nadigrala Cholet

Krka Cedevita Novo mesto liga ABA Murić Ray SPS/ABA
Krka je drugi del pokala Eurochallenge začela z visoko domačo zmago proti francoskemu Choletu (80:63).

Prvi nasprotnik Krke v drugem delu pokala Eurochallenge (Top 16) je bil francoski Cholet, ki je v državnem prvenstvu trenutno na 11. mestu. V ligi ABA so Dolenjci pred torkovim slavjem nanizali tri zaporedne poraze (Cedevita, Budućnost, Partizan).

Četa Aleksandra Džikića je pred tremi leti dobila to tekmovanje, tudi v zadnjih dneh pa se iz tabora Krke slišijo smele napovedi, v katerih se kot letošnji evropski cilj omenja turnir zaključne četverice.

Kriza od 8. do 12. minute

V dvorani Leona Štuklja so domačini ob koncu prve četrtine povedli že za osem točk (18:10), a so Francozi do prvega premora uspeli znižati razliko s petimi zaporednimi točkami (18:15). Serijo so gostje nadaljevali na začetku druge četrtine, ko so dosegli prvih sedem točk in delni izid povzdignili že na 12:0 (18:22).

Dolenjci so imeli pripravljen odgovor, tudi njim je uspela mini serija 8:0 in spet so prešli v vodstvo (26:22). Slovenski prvaki so v naslednjih minutah stisnili v obrambi in Choletu dopustili le še pet točk do polčasa. Po trojki Eda Murića je bila razlika prvič dvomestna (38:27), to pa je bil tudi izid pred glavnim odmorom.

Tekma odločena že v 23. minuti

Krka je srečanje praktično odločila na začetku tretje četrtine. S 13 zaporednimi točkami so povedli za 24 (51:27), v 26. minuti je bilo po košu Chrisa Bookerja že +26 (59:33). Dobro je funkcionirala domača obramba, gostje so sredi tretjega dela igre izgubili že 13 žog. Cholet, ki je imel v prvem delu Eurochallenga drugo najboljšo obrambo (66 prejetih točk v povprečju, Krka je bila tretja v tej statistiki), ni našel odgovora za hitro igro Dolenjcev.

V naslednjih minutah se je razlika ustalila okrog 20 točk, gostje pa so v napadu še naprej vztajali s posamičnimi akcijami. Džikić je v končnici na parket poslal rezerviste, med strelce so se ob visoki zmagi (80:63) vpisali vsi košarkarji Krke. Najboljši strelec tekme je bil Terrell Stoglin s 17 točkami.

"O napredovanju odloča le šest tekem, zato si nismo smeli privoščiti spodrsljaja v domači dvorani. Francozov nismo poznali, a smo odigrali zelo dobro. Ob pravem trenutku smo si priigrali visoko prednost, ki smo jo ohranili tudi v zadnji četrtini. Upam, da bomo v tem ritmu tudi nadaljevali," je po tekmi povedal prvi strelec krkašev Edo Murić.

Italijani zlahka prek Madžarov 

Na drugem dvoboju skupine J sta se pomerila še Reggio Emilia, trenutno sedma ekipa italijanske lige, in stari znanec Novomeščanov - Szolnoki Olaj. Madžari, ki jih je Krka v tej sezoni že premagala, so na Apeninskem polotoku visoko izgubili (90:68), potem ko so si domači že sredi tretje četrtine priigrali neulovljivo prednost. 

Pokal Eurochallenge (skupina J), 1. kolo:  

Krka : Cholet 80:63 (18:15, 20:12, 27:18, 15:18)
Murić 14,  Lapornik 12,  Hukić in Buljan po 10; Stoglin 17, Cox 12. 

Reggiana : Szolnoki Olaj 90:68 (22:16, 23:17, 24:13, 21:22)

Lestvica:
1. Reggio Emilia 2 točki
2. Krka Novo mesto 2
3. Cholet Basket 1
4. Szolnoki Olaj 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.