Šport > Košarka
3413 ogledov

Kyrie zadel odločilni met, po tekmi se iz srca zahvalil Dončiću, to je razlog!

Luka Dončić in Kyrie Irving Profimedia
Dončić in Irving sta zrežirala pomembno zmago Dallasa.

Košarkarji Dallasa so v nedeljo po dramatični tekmi proti lanskim prvakom severnoameriške lige NBA, Denver Nuggets, prišli do pomembne zmage. S košem Kyrieja Irvinga v zadnji sekundi so v domači dvorani zmagali s 107:105, pri tem pa je veliko vlogo odigral slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je dosegel 37 točk ter 25 sekund pred koncem zadel met za tri točke in izid izenačil na 105:105.

Tudi sicer je slovenski as odigral dobro tekmo. Trojnega dvojčka tokrat ni dosegel, je pa v 40 minutah na igrišču v statistiko vpisal dvojnega s 37 točkami in desetimi skoki. Dodal je še tri asistence ter dve ukradeni žogi. Iz igre je zadel 12 od 27 metov, od tega 5 od 11 za tri točke. Veliki junak večera Irving pa je dosegel 24 točk ter poskrbel za enega najbolj spektakularnih odločilnih košev v zgodovini.

Dallas je sicer dobrih šest minut pred koncem vodil že za 13 točk, a prednost zapravil in prišel na prag poraza, potem ko je košarkar Denverja Jamal Murray zadel trojko za 105:102. Po minuti odmora je Dončić, povsem sam na trojki, zadel z velike razdalje za izenačenje, v naslednjem napadu pa je Murray zgrešil 2,8 sekunde pred koncem. To je bilo dovolj časa, da je Irving v levem prodoru z levico s pol horuk metom iz velike razdalje zadel za slavje v domači dvorani.

A čeprav je bil na koncu veliki junak tekme Irving, ta ni pozabil, kdo je Dallas sploh pripeljal v pozicijo, da je lahko sam zapečatil Denverjevo usodo. "Tega meta sploh ne bi imel brez Luke, ki je izenačil rezultat. Nocoj je bil neverjeten, uspelo mu je mnogo ključnih akcij, ko je bilo potrebno, je prišel na linijo prostih metov. Zato mu moramo priznati zasluge, da nas je pripeljal do tega položaja in mi omogočil, da sem na koncu zadel ta zmagoviti koš," je za glavnega junaka tekme Kyrie označil Dončića.

Toda Luka kaj takega ni želel niti slišati. "Ne, ne, ne, tokrat se vse vrti okoli njega. Ta met je bil neverjeten. Sam nisem mogel verjeti. Neverjetno. Ne vem, če se ljudje sploh zavedajo, kako zahteven je ta met z levo roko. Nikoli še nisem videl kaj takega, tako poseben met je to bil."

Dallas, ki se krčevito bori za uvrstitev v končnico, je tako prekinil niz petih zaporednih domačih porazov na medsebojnih tekmah, Denverju pa prizadejal šele drugi poraz na zadnjih 12 tekmah. Na lestvici je Dallas pridobil eno mesto in je sedmi z razmerjem zmag in porazov 39-29. Takšen izkupiček imajo tudi osmi Phoenix Suns. Nekoliko za Dallasom in Phoenixom zaostajata Golden State (35-31) in Los Angeles Lakers (36-32). Pred Dallasom je šesti na lestvici Sacramento (38-28), ki drži zadnje mesto, ki neposredno pelje v končnico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice