Šport > Košarka
3 ogledov

LeBron dvignil navijače na noge

Detroit Pistons Miami Heat
1/16
Žurnal24 main
Košarkarji v ligi NBA so že v fazi pripravljalnih tekem pred novo sezono. Prvič je v dresu Miamija zaigral tudi nekdanji član Clevelanda LeBron James. Dragič in Udrih že naravnala roko.

Sacramento Kings so na domačem igrišču ugnali Phoenix Suns s 109:95. Beno Udrih (Sacramento) in Goran Dragić (Phoenix) sta na parketu preživela po 25 minut, oba pa sta dosegla po 10 točk.
Miami Heat so brez težav s 105:89 premagali Detroit Pistons. Pred domačimi navijači se je v dresu Vročice prvič predstavil zvezdnik lige NBA LeBron James, ki je že med ogrevanjem požel glasno odobravanje s tribun. Čeprav igralci njegovega kova na pripravljalnih tekmah ne igrajo na polno, je James tekmo vzel zares in k zmagi prispeval 18 točk. "Res je. Potrudil sem se maksimalno. Vsi so komaj čakali, da nas vidijo v akciji. Odziv navijačev je bil fantastičen, moral sem jim pokazati, kaj znam," je po zmagi dejal James, ki je priznal, da je bil pred tekmo kar malo živčen.

James nikoli ni bil povsem sproščen ob kritiziranju medijev, ki so mu očitali, da beži iz Clevelanda, kjer je neuspešno naskakoval šampionski prstan. Navijači Miamija verjamejo, da bo dvakratni najkoristnejši igralec lige prstan spet prinesel na Florido. Nekoliko so bili zaskrbljeni le nad poškodbo stegenske mišice drugega velikega zvezdnika Dwayna Wada, ki pa naj ne bi bila hujše narave.

26. oktobra bo Miami odigral prvo tekmo rednega dela nove sezone. Heati bodo gostovali proti Bostonu, kar je ena najbolj pričakovanih uvodnih tekem sezone v zadnjih letih v ligi NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.