Šport > Košarka
15608 ogledov

Dva velika kritika o Luki in Kyrieju: To loči superzvezdnike od drugih

Kyrie Irving in Luka Dončić Profimedia
Kendrick Perkins in Stephen A. Smith sta v zadnjih tednih obrnila ploščo.

Vse od prihoda Luke Dončića v severnoameriško košarkarsko ligo NBA, ko je s svojimi virtuoznimi predstavami nemudoma obnorel ves svet, veljata ESPN-ova "strokovnjaka" Stephen A. Smith in Kendrick Perkins za dva izmed največjih kritikov predstav mladega Slovenca.

Tu in tam ga tudi izjemoma pohvalita, to je potrebno poudariti, a vseeno je bilo pohval v minulih letih bolj malo, čez Luko pa sta znala udariti ob vsaki priložnosti, še posebej negativna pa sta bila v preteklosti do naveze Luka - Kyrie Irving. Toda Dončić in Kyrie sta končno "kliknila" na igrišču, obenem pa Dallas Mavericks tudi ponovno zmagujejo.

Luka pa igra celo tako dobro, da je obema najprej zaprl usta ter v zadnjem času celo spremenil njuno mnenje. Predvsem Perkins je v zadnjih tednih postal precejšen navdušenec nad Dončićevo igro in pohvale na Slovenčev račun kar dežujejo. Tako je bilo tudi tokrat, ko so ga v studio vprašali, ali so Dallas Mavericks pod vodstvom Luke in Irvinga sposobni uspeha v končnici.

"To, kar trenutno kažejo, je dovolj, da se v končnici prebijejo zelo daleč. Predstavljajte si, 26 točk, 5 skokov in 5 asistenc ... To je nekaj, kar trenutno povprečno dosega Anthony Edwards. In kdo še dosega takšne številke? Kyrie Irving, ki pa je šele druga opcija v Dallasovem napadu. In pravzaprav je prava škoda, da je bil potreben ta neverjeten Irvingov koš, da smo se zbudili in ugotovili, da Kyrie Irving igra pravo košarko. Ker je bil tiho in je dejansko začel igrati košarko," je v ESPN-ovem studio izjavil nekdaj odlični obrambni igralec lige NBA in prvak z Boston Celtics iz leta 2008.

"In ko pogledam zahodno konferenco, Los Angeles Clippers se prebijajo skozi težavne čase, Paul George je izjavil, da še iščejo svojo identiteto. Ali zaupamo v te Sacramento Kings? Imajo vzpone in padce. Edina ekipa na zahodu, kateri lahko resnično zaupamo, so Denver Nuggets. In koga so Mavericks premagali? Denver Nuggets. Kadar si zastavite nek cilj ali iščete identito, ga ni boljšega, kot zmaga proti branilcem naslova," je kar naenkrat Perkins postal eden glavnih navdušencev nad ekipo, ki ji poveljujeta Luka in Kyrie.

Še dlje pa je tokrat šel Stephen A. Smith, ki je Dončića in Irvinga izbral za najbolj zastrašujoč dvojec v ligi, saj naj bi ta primat odvzela Denverjevima Nikoli Jokiću in Jamalu Murrayu. "Luko in Kyrieja bom izbral kot najbolj zastrašujoč dvojec. Nisem rekel boljši, temveč bolj zastrašujoč. Vem, da sta Jokić in Murray še vedno boljša. A ko pomislite, česa sta Luka in Kyrie sposobna, kako lahko eksplodirata iz tekme v tekmo, nič ni bolj zastrašujočega."

"Ko enkrat začneta mleti, ju ne morete zaustaviti. Ni nobene obrambne sheme, nobenega odgovora zanju. In to loči superzvezdnike od vseh ostalih. Točno veste, kaj bodo naredili in kako bodo to naredili. In nič ne morete storiti glede tega. Dva igralca, ki sta vam sposobna poslati takšno sporočilo, sta Kyrie Irving in Luka Dončić," je tokrat presentil s svojo izbiro Stephen A. Smith

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice