Šport > Košarka
6229 ogledov

Neverjeten podatek o Dončićevem prispevku

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski as blesti na začetku nove NBA sezone.

Dallas Mavericks so v novo sezono lige NBA vstopili s štirimi zaporednimi zmagami. Takšen dosežek franšizi iz Teksasa ni uspel že vse od leta 2004, skupno pa doslej le štirikrat v 43-letni zgodovini zasedbe.

Nesporno prvo ime trenutne zasedbe je slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je bil zaradi poškodbe mečne mišice celo vprašljiv za nastop na prvem dvoboju proti San Antonio Spurs. Poleg njih so Mavericks nato v zaključkih dvobojev premagali še ekipe Brooklyn Nets, Memphis Grizzlies in Chicago Bulls.

In kakšen je v resnici Slovenčev delež ob štirih zmagah? Novinar Grant Afseth, ki je zadolžen za pokrivanje moštva Dallas Mavericks, je objavil podatek, da je Dončić s koši ali podajami sodeloval pri 251 točkah Dallasa v tej sezoni. To v povprečju znaša 62,8 točke na tekmo, kar pa je več kot 50 odstotkov vseh doseženih točk ekipe, ki v povprečju na dvoboj tekmecem nasuje 122.5 točke in je v tem elementu tretja najučinkovitejša zasedba lige.

Dončić je po štirih tekmah prvi strelec lige s 33.8 točke na tekmo, 12. skakalec z 10.5 skoka in četrti podajalec z 9.8 asistence.

Dallas ponoči, tekma se začne ob tretji uri zjutraj po slovenskem času, čaka težko gostovanje v Denverju. Aktualni prvaki so v novi sezoni odigrali pet tekem, eno so izgubili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 20:15 03.november 2023.

    Mediji, obsedeni ste z Dončićem...

Sorodne novice