Šport > Košarka
2596 ogledov

Nov soigralec navdušil z izjavo o Luki, ta razkril, kako se je šalil s sodniki

Luka Dončić Profimedia
Dončić je z novim trojnim dvojčkom popeljal Dallas do tretje zmage.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je z Dallas Mavericks veselil še tretje zaporedne zmage v novi sezoni severnoameriške lige NBA. Moštvo iz Teksasa je ugnalo Memphis Grizzlies s 125:110. Ljubljančan je ob tem dosegel 35 točk ob 12 skokih in 12 podajah za skupno že 58. trojni dvojček v karieri.

Dončić je iz igre zadel 11 od 22 metov, od tega 6 od 12 za tri točke. S črte prostih metov je bil natančen sedemkrat iz desetih poskusov. Potem ko je proti Brooklynu zbral 49 točk in bil brez izgubljene žoge, jih je tokrat izgubil šest, v statistiko pa vpisal še po eno ukradeno žogo ter blokado. Igral je natanko 40 minut.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Za 24-letnega Ljubljančana je bil to 58. trojni dvojček v karieri, s čimer na desetem mestu večne lestvice le še za enega zaostaja za devetim Larryjem Birdom (59). Na prvi tekmi novega tekmovalnega obdobja je Dončić prav tako dosegel trojni dvojček ob zmagi proti San Antonio Spurs.

"To je res dober začetek. Zavedamo se, da je pred nami še veliko tekem, ampak lepo je tako začeti sezono," Dončića navaja spletna stran lige. Slovenec je s podajami navduševal svoje soigralce in se celo šalil s sodniki. "Sodniku sem dejal, da bi lahko bil podajalec v ligi NFL, saj tam ta igra samo v napadu. Fantom vedno pravim, da bodo dobili žogo, če bodo tekli," je v klubski izjavi dejal 24-letni Ljubljančan.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas je na gostovanju sicer igral brez Kyrieja Irvinga, ki ima poškodbo levega stopala. Toda njegova zamenjava v prvi postavi Derrick Jones Jr. je dosegla kar 22 točk, Tim Hardaway Jr. pa je dodal 21 točk. Mnogo njunih točk pa je omogočil prav Dončić, ki je odlično poveljeval napadu Dallasa.

"Luka opravlja sijajno delo, ko ga pokrijeta dva branilca. Vedno najde odprtega moža. Vedno nam govori ter nas spodbuja, da igramo štiri na tri," je dogajanje na parketu ocenil Hardaway.

Tim Hardaway Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

Derrick Jones Jr. je v preteklosti v dresu Miami Heat in Chicago Bulls že blestel v navezi z drugim Slovencem Goranom Dragićem, s katerim sta imela resnično odlično kemijo, podobno pa razvija tudi z Luko Dončićem, s katerim se na začetku sezone odlično ujameta. Današnjih 22 točk je bil njegov tretji najboljši strelski dosežek v karieri. Dosegel ga je po vsega treh tekmah igranja z Luko.

"To je prekrasno," je Jones mlajši odgovoril na vprašanje, kako je igrati z igralcem, ki podaja na način kot Dončić. "Vedno se je prekrasno dotakniti žoge. Kot košarkar si ne želite zgolj teči gor in dol po igrišču. In kot sem rekel že v zadnjem intervjuju, je fenomenalen. Sem tako zelo vesel, da imam priložnost igrati z njim in da mi ga ni potrebno več pokrivati," je izjavil košarkar, ki je bil v preteklih letih večkrat zadolžen za pokrivanje Dončića, ko sta še igrala za nasprotne ekipe in ga je Luka pogosto spravljal v obup.

Dallas je tako sezono začel s tremi zmagami in je pri vrhu zahodne konference. Neporaženi so za uvod v sezono še prvaki Denver Nuggets (4-0), na vzhodu pa imajo tri zmage brez poraza Boston Celtics. Mavericks naslednji obračun čaka v noči s srede na četrtek, ko bodo v svoji dvorani gostili Chicago Bulls (2-2). Ti so ponoči premagali Indiana Pacers s 112:105.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice