Šport > Košarka
10256 ogledov

Harden izsilil še eno menjavo, Dončić pred veliko prepreko

James Harden Profimedia James Harden.
Prvi je o novi zvezdniški menjavi v severnoameriški ligi NBA poročal novinar ESPN Adrian Wojnarowski.

Ameriški košarkarski zvezdnik James Harden se po pisanju dobro obveščenih virov pri medijski hiši ESPN seli k Los Angeles Clippers. Tam bo 34-letni organizator igre združil moči z zvezdnikoma Kawhijem Leonardom in Paulom Georgeom.

K Philadelphia 76ers se selijo Marcus Morris, Nicolas Batum, Robert Covington in KJ Martin, v drugo smer pa se bosta podala še PJ Tucker in srbski reprezentant Filip Petrušev, nekdanji član Mege in Crvene zvezde v ligi ABA.

Moštvo iz mesta angelov se je odreklo tudi izboru v prvem krogu nabora leta 2028, dveh izborov v drugem krogu, en izbor bodo lahko pri 76ers zamenjali, v prihodnosti pa bo Philadelphia dobila še en izbor v prvem krogu od tretje ekipe, je na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, napisal Wojnarowski.

Philadelphia se je zaradi pomanjkanja prostora v kadru odrekla še Dannyju Greenu, nekdanjemu članu ljubljanske Olimpije (2011) in trikratnemu prvaku lige NBA. Ta si lahko zdaj poišče novega delodajalca.

Harden je zahteval menjavo, potem ko se je sprl s predsednikom košarkarskih operacij pri Philadelphii Darylom Moreyjem in kasneje dejal, da je "ta odnos nepopravljiv". Bradati zvezdnik lige NBA to sezono za 76ers ni igral, danes pa bi moral z ekipo trenirati, a je prišlo do menjave.

Natanko 1000 tekem

James Harden | Avtor: Profimedia Profimedia

Harden je bil najkoristnejši igralec lige NBA v sezoni 2017/18, desetkrat je bil udeleženec tekme zvezd, v karieri pa je v NBA odigral natanko 1000 tekem in v povprečju dosegel 24,7 točke, 7,0 podaje ter 5,6 skoka na tekmo.

V NBA je pot začel pri Oklahoma Cityju ter se nato pred sezono 2012/13 preselil k Houstonu, kjer je preživel najbolj svetle trenutke kariere, a ostal brez šampionskega prstana. Kasneje je igral še za Brooklyn, preden se je sredi sezone 2021/22 preselil k Philadelphii.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice