Šport > Košarka
43 ogledov

"Nisem vedel, da sem star 29 let"

Jonathon Nicola Reševalni pas/Twitter
Bizarna košarkarska zgodba iz Kanade je dobila nadaljevanje.

Pred dnevi smo poročali, da je bil košarkar iz Južnega Sudana Jonathan Nicola v Kanadi aretiran, ker je prekršil imigracijski zakon.

Igralec, visok 210 centimetrov, je pritegnil pozornost s svojimi igrami za srednješolsko ekipo Catholic Central High School, kjer je izrazito izstopal. Nekateri so ga v bližnji prihodnosti že videli v ligi NBA, saj je bil enostavno predober za svoje "vrstnike". 

Nicola, ki je živel pri trenerju svoje ekipe, je dejal, da je v Kanado pribežal zaradi državljanske vojne v domovini, da bi dobil kanadsko vizo pa je večkrat moral obiskati Kenijo.

A kanadske oblasti so na podlagi prstnih odtisov ugotovile, da se je Nicola pred časom prijavil za vizo v ZDA, kjer je kot rojstni datum navedel 1. november 1986, nato pa košarkarja strpale v pripor.

Mama se ni točno spomnila

"Vedno sem spraševal svojo mamo, katerega leta sem rojen, a mi je ona vedno dejala, da se ne spomni točno. V Južnem Sudanu te ne vprašajo, koliko si star. Ne vprašajo te nič," je Nicola povedal kanadski imigracijski službi.

"Nisem lažnivec, sem vernik. Molim h bogu," je še dodal Nicola, ki je z igranjem na katoliški šoli v Windsorju definitivno zaključil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.