Šport > Košarka
13724 ogledov

Noro, kaj so po pretepu igralcev navijači Partizana naredili zvezdniku Reala

Grožnje Guerschonu Yabuseleju
1/13
Wikipedia
Francoskega košarkarja Real Madrida so navijači Partizana že "pokopali". Za dan smrti so razglasili datum naslednje tekme v Beogradu.

Avstralski košarkar in ljubljenec navijačev Partizana Dante Exum jo je odnesel daleč najhuje v brutalnem množičnem pretepu med košarkarji Real Madrida in Partizana v samem zaključku drugega četrtfinalnega obračuna Evrolige.

Do incidenta je prišlo slabi dve minuti pred koncem tekme, ko je Partizan vodil za neulovljivih 15 točk, ko je Realov zvezdnik Sergio Llull nepotrebno močno udaril po roki košarkarja Partizana Kevina Punterja.

Košarkar beograjske ekipe se je nemudoma odzval, vse skupaj pa je eskaliralo v množičen pretep obeh ekip, kjer se ni več točno vedelo, kdo udarja po kom.

Incident pa se je najslabše zaključil za avstralskega zvezdnika Exuma, katerega je francoski košarkar Reala Guerschon Yabusele celo grdo poškodoval, potem ko ga je z rokoborskim prijemom položil na tla, kjer mu je nato podelil še nekaj udarcev.

Dante Exum | Avtor: Profimedia Profimedia

Ko se je situacija umirila, Exum ni mogel stopiti na nogo, zdravniška služba Partizana pa je po tekmi sporočila, da je Avstralcu počila tetiva na prstu stopala.

Za enega najboljših igralcev Partizana, ki je bil z 19 točkami tudi najboljši strelec Partizana na omenjenem dvoboju, je tako sezona morda že zaključena, kar je močno prizadelo najzvestejše navijače beograjske ekipe.

Slednji so se tako že nekoliko maščevali francoskemu košarkarju Yabuseleju, kateremu so kar preko njegove strani na Wikipedii poslali morbidno sporočilo.

Grožnje Guerschonu Yabuseleju | Avtor: Wikipedia Wikipedia
Partizanovi navijači so namreč na Wikipedii Yabuseleja že "pokopali", saj so njegovo biografijo spremenili, da gre za nekdanjega profesionalnega borca, ki je preminil 2. maja v Štark Areni v Beogradu. Gre seveda za datum povratne tekme, ko bo Real naslednjič gostoval pri Realu.

Prav tako je Yabusele postal tarča žaljivk na svojih profilih na socialnih omrežjih, omenjenih žaljivk, ki so prekoračile meje dobrega okusa, pa rajši ne bomo ponavljali. Francoz je medtem že zaklenil in onemogočil vse komentarje, a vseeno se je na spletu pojavilo kar nekaj posnetkov zaslonov, kaj so navijači Partizana sporočali francoskemu zvezdniku. Omenjene komentarje si lahko ogledate v galeriji, a so primerni le za neobčutljive. Podobna usoda je sicer doletela tudi Džanana Muso.

Yabusele se lahko ob vsem tem tolaži zgolj z dejstvom, da bo zaradi incidenta in zelo verjetne hude kazni zagotovo moral izpustiti tekmo v Beogradu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.