Šport > Košarka
0 ogledov

Po kolajno s prstanom

Žurnal24 main
V finalu lige NBA bo barve Lakersov branil Saša Vujačić, ki je pred začetkom serije spregovoril za Žurnal24. Jezernik si na evropskem prvenstvu želi nastopiti s šampionskim prstanom.
 
 

Igrajo zelo dobro, predvsem ko je v igri Dwight Howard, ki je izjemno močan pod košem.

Saša Vujačić

 
V finalu se boste pomerili z Orlandom, veljate pa za favorite. Tudi predsednik ZDA Barack Obama je napovedal, da boste zmagali po šestih tekmah ...
To, da nas imajo mnogi za favorite, ne pomeni veliko. To bo treba dokazati tudi na parketu. Za nas je sicer velika čast, da nekdo, kot je Obama, izjavi kaj takšnega. Ampak o stvareh zunaj igrišča, tudi o takšnih izjavah, moramo razmišljati čim manj. Moramo biti osredotočeni na svoje delo. Želimo biti prvaki in upam, da nam bo uspelo.

Je želja še toliko večja, ker vas je lani v finalu premagal Boston?
Vsekakor. Nihče od nas si ne želi biti še enkrat poražen v boju za lovoriko.

Vujačić veliko prednost pred začetkom finala vidi tudi v lanskih izkušnjah iz finala. © SPS

 
Kaj menite o tekmecih?
Igrajo zelo dobro, predvsem ko je v igri Dwight Howard, ki je izjemno močan pod košem. Drugi igralci stojijo nekje okoli črte za tri točke in čakajo na njegove žoge, če mu ne uspe priti do obroča. So v izjemni formi. Vsekakor bo najpomembnejše ustaviti Howarda, saj gre vsakič, ko potrebujejo koš, žoga nanj.

Imate tekmo več na domačem parketu. Je lahko to odločilno?
Menim, da se je lani pokazalo, kako pomembna je prednost domačega igrišča. To je velik plus za nas, vendar se zavedamo, da samo to ne bo prineslo uspeha. Treba bo marsikaj pokazati tudi na igrišču. Menim, da smo dovolj pametni in pripravljeni, da to dejstvo izkoristimo sebi v prid. Veliko prednost bi lahko pomenile tudi lanske izkušnje iz finala. Teh ne moreš kupiti, pridobiš jih lahko le z igro na takšnih tekmah. Ampak Orlando je že dokazal, da je nevaren. Izločil je lanskega prvaka Boston in Cleveland, ki je bil najboljši v rednem delu lige. Tudi oni so pred finalom zelo samozavestni.

Kaj pa trenerski dvoboj Phila Jacksona in Stana Van Gundyja?

Phil ima že devet šampionskih prstanov, in to marsikaj pove.

 
 

Moramo biti osredotočeni na svoje delo. Želimo biti prvaki in upam, da nam bo uspelo.

Saša Vujačić

 
Kakšno je vzdušje v ZDA pred takšnim finalom?
Vse se vrti okoli košarke. Vzdušje je zato dobro, a je precej pritiska. Ampak pritisk je dober, saj moraš v takšnih trenutkih pokazati, iz kakšnega testa si.

Boste septembra zaigrali tudi na EP?
Normalno. To sem potrdil delegaciji, ki me je obiskala v Los Angelesu, in tudi Juretu Zdovcu, s katerim sem se pogovarjal pozneje. Čas je, da stopimo skupaj in za Slovenijo nekaj osvojimo. Upam, da bom na EP igral s prstanom lige NBA.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.