Šport > Košarka
9575 ogledov

Po zmagi še ena dobra novica za navijače Dallasa

Dereck Lively II Profimedia
Novinec pravi, da se počuti 'v redu'.

Novinec zasedbe Dallas Mavericks Dereck Lively II jo je skupil v tretji četrtini dvoboja z ekipo Los Angeles Lakers. Tekma se je sicer končala z zmago Luke Dončića in kolegov, čeprav so ti v zadnjih 12 minutah igre zapravili 20 točk naskoka, na koncu pa po asistenci Slovenca, trojki Kyrieja Irvinga in ukradeni žogi Dončića vseeno slavili s 104:101.

Ob uspehu je za nekaj slabe volje tako poskrbela le poškodba odličnega 'rookieja', ki je tokrat odigral le 19 minut, a vseeno prišel do desetih odbitih žog, kar štirih v napadu. Vsaj 10 skokov je v tej sezoni zbral že na petih tekmah. 

Na polovici tretje četrtine je sicer lovil visoko podajo Dončića, se pri tem obesil na obroč, nato pa grdo padel na tla. Zaradi težav s spodnjim delom hrbta so mu morali pomagati v garderobo. Zanj je bil obračun zaključen.

Po tekmi je sicer prišla dobra novica. "Dereck Lively II hodi brez pomoči v bližini Dallasove garderobe. Poudaril je, da je z njim 'vse v redu'," je sporočil priznani novinar Marc Stein.

Mladi center je v tej sezoni v precejšnji meri izboljšal Dallasov skok in igro v obrambi, v napadu pa njegov odstotek uspešnih metov (predvsem ob podajah Dončića) znaša 69.4 odstotka, kar ga v tem elementu uvršča med najboljše košarkarje v ligi. V povprečju zbere 8.1 točke, 7.6 skoka in 1.1 blokade na tekmo.

Dereck Lively II | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice