Šport > Košarka
120426 ogledov

Rekonstrukcija grozljive nesreče, v kateri je umrl Kobe Bryant

1/8
Print Screen
Dva tedna po smrti Kobeja Bryanta se je na spletu pojavila rekonstrukcija nesreče, v kateri je ugasnilo devet življenj.

Športna javnost še vedno žaluje ob izgubi enega največjih košarkarjev vseh časov. Legendarni Kobe Bryant (41) se je smrtno ponesrečil 26. januarja v kraju Calabasas, kjer je ob strmoglavljenju helikopterja umrlo še osem drugih ljudi, med njimi tudi njegova 13-letna hčerka Gianna.

Kobe Bryant Los Angeles Šport Znane podrobnosti Bryantovega pogreba

Preiskava naj bi po napovedih trajala od 12 do 18 mesecev. Doslej je znanih kar nekaj informacij o trasi samega leta, vremenskih pogojih in komunikaciji med pilotom ter nadzornim stolpom, a odgovora na ključno vprašanje, zakaj je do nesreče sploh prišlo, še ni.

Helikopter so po silovitem trku v vzpetino s hitrostjo 300 km/h zajeli ognjeni zublji, zaradi česar imajo preiskovalci na voljo omejeno količino dokaznega gradiva, saj so bile številne komponente uničene do neprepoznavnosti.

Borut Pahor Neprimerno? Magazin Neprimerno? Tako je Borut Pahor počastil spomin na Bryanta.

Ameriški urad National Transportation Safety Board (NTSB) je sporočil, da bo po prvih izsledkih preiskave ni nobenih znakov, da bi helikopter pred nesrečo imel kakršnokoli tehnično okvaro. Gre za eno ključnih ugotovitev preiskave, še vedno pa ostajajop odprta številna druga vprašanja.

"Naši preiskovalci so zbrali konkretno številko dokazov o okoliščinah nesreče," je povedal predsednik ameriškega urada Robert L. Sumwalt. "Prepričani smo, da bomo lahko določili glavni vzrok za nesrečo in vse ostale okoliščine, ki so pripomogle k temu," je dodal.

Veličasten poklon Šport Lakersi poraženi ob ganljivem slovesu od Kobeja Bryanta

Uradne rekonstrukcije nesreče za zdaj še ni, so pa zelo natančen približek dogajanja pripravili pri specializiranem YouTube kanalu The Flight Channel, kjer se ukvarjajo z analizo nesreč v zraku.

Pilot in osmerica potnikov so v nedeljo zjutraj (26. januar) poleteli z letališča John Wayne Airport proti približno 137 kilometrov oddaljeni akademiji Mamba Sports Academy.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Helikopter je začrtano pot brez kakršnih koli težav preletel že dan pred usodno nesrečo. Let je trajal samo 30 minut, medtem ko bi z avtomobilom porabili najmanj dve uri.

Pogoji za letenje so bili tistega meglenega nedeljskega jutra tako slabi, da je prepoved letenja veljala celo za zračne sile tamkajšnje policije.

kobe bryant Magazin Najbolj ganljiva zgodba povezana s Kobejem Bryantom

Helikopter je vzletel ob 9:06. Leteli so pod pravili vizualnega letenja, ki omogočajo letenje tudi v neoptimalnih vremenskih razmerah, pri čemer se pilot zanaša na svojo vizualno presojo. Po pravilih vizualnega letenja je ob tako slabi vidljivosti prepovedano leteti skozi oblake, zato je Kobejev helikopter letel na samo 240 metrih nadmorske višine.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Zaradi slabih razmer je pilot ubral nekoliko drugačno pot kot dan poprej. Ob 9:21 je nekaj časa krožil nad okrožjem Glendale, preden je kontrolni stolp zaprosil za radarsko asistenco, vendar je letel prenizko, da bi ga radar lahko zaznal. Kontrolor mu je svetoval, naj se drži avtoceste, kar je pilot sprva tudi upošteval, a je kasneje krenil s predlagane trase.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Ob približno 9:33 se je po desetih minutah brezciljnega kroženja spet napotil proti končni destinaciji, katere pa žal ni dosegel. Ko se je začel približevati hribovitemu predelu, je v dobre pol minute pridobil kar 300 metrov nadmorske višine, da bi se izognil terenu in debeli plasti oblakov. Kmalu zatem je zavil v levo proti jugovzhodu in se začel naglo spuščati, nato pa so za njim nenadoma izginile vse sledi. 

Helikopter Sikorsky S-76 (letnik 1991) je bil od leta 2007 do 2015 v lasti zvezne države Illionis, kjer so ga koristili za prevoze guvernerja in drugih uradnih oseb.

Komentarjev 3
  • ofclotun 19:51 10.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Germilenka
    Germilenka 00:01 09.februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • tonebalone 16:09 08.februar 2020.

    ma dost tega kobeja