Šport > Košarka
11524 ogledov

Srbi norijo, takšne so kazni za pretepače s tekme Reala in Partizana

Pretep na tekmi Real Madrid : Partizan Profimedia
Evroliga je podelila kazni za množični pretep v Madridu.

Vodstvo košarkarske evrolige je podelilo kazni Realu iz Madrida in Partizanu iz Beograda zaradi množičnega pretepa slabi dve minuti pred koncem četrtkovega obračuna v četrtfinalu elitnega evropskega tekmovanja. Partizan je prekinjeno drugo tekmo dobil s 95:80 in povedel z 2:0 v seriji.

Dvoboj je bil minuto in 40 sekund pred koncem prekinjen zaradi množičnega pretepa, ki sta ga izzvala član Reala Sergio Llull z grobo osebno napako ter košarkar Partizana Kevin Punter, ki se je na provokacijo nemudoma odzval.

Pretep na tekmi Real Madrid : Partizan | Avtor: Profimedia Profimedia

Kasneje so se prerivanju in pretepu pridružili tudi ostali, sodniki pa so po dolgem ogledu posnetka izključili številne košarkarje. Obe ekipi sta imeli nato na voljo premalo igralcev, da bi dokončali tekmo.

Dan kasneje je vodstvo evrolige obema kluboma naložilo 50.000 evrov kazni ter suspendiralo štiri igralce. Najdlje bo počival Guershon Yabusele, ki pa je vseeno dobil le pet tekmi prepovedi, kljub temu da se je omenjalo možnost ene najhujših kazni v zgodovini evropske košarke.

Francoski član Reala jo je tako še zelo dobro odnesel, potem ko je z rokoborskim prijemom na tla vrgel Avstralca Danteja Exuma in mu tam podelil še nekaj udarcev. Najboljši strelec tekme pri Partizanu je moral nato dvorano v Madridu zapustiti na berglah, vprašljivo pa je celo nadaljevanje sezone, saj si je strgal tetivo v prstu na nogi.

Dante Exum | Avtor: Profimedia Profimedia

Llull in Yabusele sta se na družbenih omrežjih opravičila Partizanu in njihovim igralcem za izzvan pretep. Punter se je na zapis Llulla na Twitterju tudi odzval ter sprejel opravičilo. Zanimivo pa je, da se je Evroliga odločila, da tudi Američan zaradi kazni izpusti naslednji dve tekmi, medtem ko jo je Llull, glavni krivec za incident, odnesel brez kazni.

Po eno tekmo kazni sta prejela še Realov Gabriel Deck, ki je prvi dejansko začel pretep, in Partizanov Matthias Lessort. Vodstvo tekmovanja je dodalo, da pritožba na kazen ni mogoča.

Čeprav je vodstvo Evrolige suspendiralo enega igralca Reala za pet tekem in enega za eno, izmed Partizanovih pa enega za dve ter enega za eno, se vseeno zdi, da je bil v celotni zadevi Partizan precej oškodovan.

Pretep na tekmi Real Madrid : Partizan | Avtor: Profimedia Profimedia

Legendarni Željko Obradović, ki je po tekmi pokazal svojo veličino, tako v Beogradu zaradi kazni ne bo mogel računati na svoja dva glavna igralca, katerima zagotovo lahko dodamo še poškodovanega Exuma. Partizan se bo tako moral znajti brez svojih treh glavnih violin, medtem ko Yabusele ne igra tako pomembne vloge pri Realu, prav tako pa zelo niha s svojimi predstavami tudi za naslednjo tekmo izključeni Deck. Prav tako se je kazni uspešno ognil tudi legendarni Llull, ki je pravzaprav glavni krivec za sramotni incident.

Odločitev vodstva Evrolige je seveda povzročila bes med navijači Partizana, ki so se nad glavne može evropske klubske košarke spravili z grožnjami in kletvicami ter predvsem obtožbami, da je Evroliga podkupljena in da podpira zgolj velike klube.

Tretja tekma v seriji bo sicer na sporedu v torek v Beogradu, Partizan pa bi se z zmago že uvrstil na zaključni turnir v Kaunasu. Beograjčani so namreč tudi prvo tekmo v Madridu dobili z 89:87.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice