Šport > Košarka
1113 ogledov

Stephen Curry za zgodovino, zvezdnika okužena

Stephen Curry Golden State Warriors New York Knicks Profimedia
Kljub zgolj trem tekmam je bila noč v ligi NBA zelo zanimiva.

Ameriški košarkar Stephen Curry, zvezdnik Golden State Warriors je v ligi NBA poskrbel za nov rekord, tokrat v koših za tri točke. Na tekmi v Madison Square Gardnu proti New York Knicks (105:96) je izboljšal dosežek Raya Allena (2973) in ga pomaknil na 2977 zadetih trojk.

Allen je za svoj izkupiček potreboval 1300 tekem, 33-letni Curry pa je novo znamko dosegel v 13 sezonah in le 789 tekmah lige NBA. Allenov dosežek je izenačil že v uvodni četrtini, skupno pa je na tekmi proti Kratkohlačnikom dosegel štiri trojke. Ob rekordnem dosežku je Curry stekel v objem trenerja Steva Kerra, ki je vzel žogo, s katero je Curry dosegel rekord. Nato je objel še očeta, nekdanjega igralca lige NBA Della Curryja, ter tudi Allena, ki je zanj navijal ob igrišču.

"Zame je to zelo, zelo poseben večer. Ta dvorana, ne morem izraziti, kako velika čast je to zame, ta mejnik mi res ogromno pomeni," je v televizijskem pogovoru za ligo po tekmi dejal Curry.

Tudi Kerr, ki je ob polčasu stopil pred mikrofon, je dejal, da je bolj čustven, kot je pričakoval. "Res je bilo čudovito slišati reakcijo gledalcev, njegovih soigralcev, njegovega očeta ... Bil je preprosto fantastičen trenutek," je dejal Kerr.

kevin durant Video Šport Tako malo je potrebno, da si ob 25 tisočakov

Liga NBA je med drugim sporočila, da sta v protokole za preprečevanje širjenja novega koronavirusa vstopila tudi zvezdnika James Harden (Brooklyn) in Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), ki ne bosta na voljo svojim ekipam na naslednjih tekmah.

Pri Brooklyn Nets so odsotnost Hardna in šestih svojih igralcev javno objavili pred tekmo proti Toronto Raptors, tako da je imel na voljo minimum osmih košarkarjev, a so Mrežice vseeno po podaljšku doma zmagale s 131:129. Patty Mills je s trojko izsilil podaljšek, Kevin Durant pa je zbral 34 točk, 13 skokov in 11 podaj za 14. trojni dvojček kariere in tesno zmago, s katero je Brooklyn zadržal prvo mesto na vzhodu.

Tekma Chicalo Bulls - Detroit Pistons je bila odpovedana, saj je pri Bikih moralo kar deset igralcev v proticovidne protokole lige.

Podaljšek je odločil tudi tekmo med Portland Trail Blazers in Phoenix Suns; s 111:107 so se nove zmage veselila Sonca, ki so na drugem mestu zahodne konference. Deandre Ayton je ob vrnitvi po bolezni zbral 28 točk in 13 skokov, Chris Paul, ki je s košem ekipi priigral podaljšek, pa je k zmagi Sonc, ki še vedno igrajo brez prvega strelca Devina Bookerja, dodal 24 točk in 14 podaj.

NBA, izidi:

Brooklyn Nets - Toronto Raptors          131:129 (podaljšek)
New York Knicks - Golden State Warriors   96:105
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns    107:111 (podaljšek)
Komentarjev 1
  • James_Albertson 15:08 15.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice