Šport > Košarka
12721 ogledov

Toliko ga je stal napad na sodnika

Zoran Predin Olimpija Budivelnik PrtSc
Znanega pevca je fizični napad na sodnika močno udaril po žepu.

Slovenski glasbenik Zoran Predin je pred štirimi leti v Stožicah zakuhal enega najodmevnejših incidentov desetletja, ko je po tekmi Olimpije in Budivelnika v stilu pravega huligana fizično napadel sodnika. 

Predin je po tekmi z ukrajinsko ekipo v okviru tekmovanja EuroCup pritekel na parket in s pestjo udaril enega izmed sodnikov, Portugalca Luisa Lopesa.

Škandalozna poteza je odmevala tako v slovenskih kot tujih medijih, Predin pa se je po javnem opravičilu za več let oddaljil od košarkarskih parketov.

Zoran Predin Olimpija Budivelnik Po treh letih in pol Šport Zoran Predin spet na košarkarski tekmi

Ljubljanski klub je bil za incident kaznovan s 25.000 evri, Mariborčan pa je del kazni, šlo naj bi za dobrih 10.000 evrov, poravnal iz lastnega žepa. Dobil je še globo v višini dobrih 600 evrov in dvoletno prepoved obiska tekem Evrolige ali evropskega pokala.

"Zame je bila kazen zelo visoka"

Mariborčan je v intervjuju za Večer razkril, da je s klubom in sodnikom dosegel izvensodno poravnavo. Šlo je za zajeten finančni zalogaj, vse skupaj pa je stalo precej več od zneska, ki je bil predstavljen javnosti. "Dosti več," je na vprašanje, ali ga je afera res stala 10.000 evrov, odvrnil Predin.

"Zame je bila kazen zelo visoka: prodati smo morali staro stanovanje, da sem lahko vse poplačal. Me je pa začudilo dejstvo, da je portugalski sodnik imel advokata iz Maribora. Takrat se mi je svet podrl," je za Večer še povedal 59-letnik.

Potegnil je tudi vzporednico s suspendiranim športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovićem, ki se je na udaru znašel zaradi verbalnega napada na novinarja EkipeSN. "Zahović je takšen, kakršen je. Vsakemu se lahko zgodi napaka. Tudi meni se je zgodila velika napaka, oba sva doživela zelo podoben medijski linč. Sam sem svojo napako prepoznal in ocenil, da je bilo moje obnašanje neprimerno, zato sem se takoj opravičil klubu, publiki in sodniku," je pojasnil Predin.

Komentarjev 5
Sorodne novice