Šport > Košarka
1632 ogledov

Umrl srbski trener v ligi NBA, star je bil le 46 let

Dejan Milojević Profimedia
Srbski trener Milojević je po srčnem zastoju izgubil bitko za življenje.

Srbski košarkarski trener Dejan Milojević, ki so ga zaradi srčnega zastoja prepeljali na urgenco v Salt Lake Cityju, je umrl, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Šestinštiridesetletni Milojević je doživel srčni zastoj med večerjo ekipe Golden State Warriors, kjer je bil nazadnje pomočnik trenerja, v torek zvečer po lokalnem času v Salt Lake Cityju. Že ko so ga prepeljali v bolnišnico je bila tekma severnoameriške košarkarske lige NBA z ekipo Utah Jazz prestavljen.

Milojević je leta 2001 v Turčiji kot košarkar Jugoslavije osvojil naslov evropskega prvaka, kot član Budućnosti (enkrat) in Partizana (dvakrat) pa je bil kar trikrat zapored najkoristnejši igralec lige ABA. To mu je uspelo v sezonah 2003/04, 2004/05 in 2005/06.

Kot trener je osem sezon do junija 2020 zelo uspešno vodil ekipo Mega, ki je imela v tem obdobju med drugim kar 11 igralcev, ki so potem dobili povabila za nastop v NBA. Med njimi sta bila tudi sedanji zvezdnik lige Nikola Jokić in slovenski reprezentant Vlatko Čančar.

Leta 2021 je v Warriors postal pomočnik trenerja Steva Kerra in nato leto pozneje osvojil naslov prvaka v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Dejan Milojević | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 33
  • slavauk22 23:14 17.januar 2024.

    BAJE DA JE BIL 8 KRAT CEPLJEN Z ZVARKOM!

Sorodne novice