Šport > Košarka
500 ogledov

"Žal mi je, da se je to zgodilo Olimpiji"

Jure Balažić Krka/Drago Perko/kosarka.si
Novomeški kapetan je bil po dvoboju z Olimpijo zadovoljen, čustven, a tudi hkrati rahlo razočaran.

Dvoboj med Krko in Petrol Olimpijo, ki ga je v Novem mestu po izenačeni tekmi dobila domača ekipa, je odločal o tem, kdo si bo zagotovil obstanek med elito jadranske lige. 

"Bilo je zelo težko, saj se je videlo v igri obeh ekip. To je bila ena težjih tekem v karieri, odločala je pravzaprav o vsem. Bila je tudi pozno na urniku, zato smo vsi cel dan trepetali, kaj se bo zgodilo," je po zmagi z 62:59 dejal nekdanji slovenski reprezentant in kapetan Krke Jure Balažić.

"Ni enostavno priti iz druge v prvo ABA ligo. Fantje so lani poskrbeli za velik uspeh, letos pa bi si mi z nekoliko manj smole že prej lahko zagotovili obstanek. Žal mi je, da sta dve slovenski ekipi odločali o tem, kdo bo ostal v ligi, a sem vesel, da je uspelo nam. Raje bi videl, da bi izpadla katera druga ekipa. Nisem zadovoljen, da se je to zgodilo Olimpiji. Vendar v športu najprej mislimo nase," je še dodal povratnik iz tujine, ki je pred to sezono zadnjih šest let igral v Turčiji.

Krka Petrol Olimpija ABA ABA Šport Krka in Olimpija v neposrednem obračunu odločili o obstanku

Dvoboj z Olimpijo je bil sicer zanj zelo čustven: "Emotivno sem vezan na Krko. V tujini je vse posel, tu pa ti srce kar nekoliko zaigra, ko te publika tako podpre."

V obeh klubih se bodo zdaj obrnili k državnemu prvenstvu. "Jaz sem prepričan, da nam bo zdaj nekoliko lažje igrati v prvenstvu. Zdaj smo končno kompletni, treniramo skupaj. Zdaj nam je padel velik kamen s srca in zdaj se lahko v miru posvetimo prvenstvu. Cilj Krke je vsako leto naslov prvaka," je zaključil kapetan Novomeščanov.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.