Šport
2215 ogledov

Kot v dobrih starih časih: 338 kazenskih minut na tekmi Jesenic in Olimpije!

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Profimedia
Slovenski klubski hokej je daleč od zlatih časov, a obračuni med največjima kolektivoma v državi so še vedno strastni.

V torek je bila v dvorani Podmežakla odigrana tekma 11. kola slovenskega hokejskega državnega prvenstva med mlado ekipo domačega kluba pod imenom Hidria Jesenice in ljubljansko SŽ Olimpijo.

Slednja je v prvenstvu še neporažena in potem, ko je v soboto doma ugnala prvo ekipo "železarjev" Acroni Jesenice z 2:0, je bila v torek pričakovano precej bolj rezultatsko prepričljiva (0:8).

HK SŽ Olimpija : SIJ Acroni Jesenice Večni derbi Šport V Tivoliju odigran prvi dvoboj zmajev in železarjev v DP

A to še ne pomeni, da je bila tekma lahka. Pogosto so pele pesti, sodniki pa so imeli polne roke dela. Skupno sta si ekipi priigrali kar 338 kazenskih minut, kar 12 hokejistov pa je dobilo disciplinsko kazen igre. Večina pretepov se je zgodila v zadnjih minutah srečanja.

Pri domačih so bili kaznovani Aljaž Lukan, Miha Oblak, Juš Dobravec, David Baloh, Filip Fartek in Nace Langus, pri gostih pa Martin Bohinc, Janez Orehek, Gregor Žeželj, Jan Drozg, Luka Čerenjak in Žiga Pance. Slednji je bil s tremi zadetki sicer prvo ime obračuna.

Na žalost smo morali tudi danes priznati premoč ekipi Olimpije. Kljub porazu, pa so naši fantje pokazali športno trmo in predanost do zadnje minute. #HrabroNaprej

Posted by HD Hidria Jesenice on Tuesday, December 15, 2020

Olimpija ima po enajstih odigranih tekmah maksimalnih 33 točk in je zanesljivo na vrhu lestvice. Hidria Jesenice imajo 11 točk in so na petem mestu.

SHL, 11. kolo:

Hidria Jesenice - SŽ Olimpija 0:8 (0:4, 0:1, 0:3)
Celje - Acroni Jesenice 2:9 (1:2, 1:5, 0:2)

ČETRTEK:
Triglav Kranj - Bled
Maribor - Slavija

LESTVICA:
1. SŽ Olimpija 33 (+1)
2. Acroni Jesenice 24
3. Triglav Kranj 18
4. Slavija 17
5. Hidria Jesenice 11 (+1)
6. Maribor 9
7. Bled 7
8. Celje 4

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 1
  • Mary_Buchholtz 20:20 16.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro 0d doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

Sorodne novice