Šport
32 ogledov

Lep trojček za Krko

Luka Lapornik, Krka KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Košarkarji Krke so prišli do tretje zaporedne zmage v jadranski ligi. Novomeščani so v 19. kolu doma premagali Levski iz Sofije z 72:61 (18:9, 36:32, 56:45).

Krkaši so v ddvorani Leona Štuklja prišli do zanesljive zmage, zadnjeuvrščeno ekipo z lestvice so nadigrali za enajst točk. Tekmo so Novomeščani odločili v drugem polčasu, ko je bil še naprej razpoložen 183 centimetrov visoki branilec Malcolm Ray Armstead, s to zmago so se vsaj začasno povzpeli na šesto mesto.

Tekmo so varovanci Aleksandra Đikića dobro odprli in odšli na prvi odmor s prednostjo devetih košev. A v drugih desetih minutah se je domačim ustavilo. Gostom so dovolili priključek, ko je Dimitar Angelov s trojko znižal na 32:33. 

Krkaši soodpor gostov dokončno strli v tretji četrtini, ki so jo dobili za 11 točk. Poleg Armsteada, ki je bil s 24 točkami prvi strelec dolenjske zasedbe, se je s 14 koši izkazal še krilni center Alexis Mangikri Wangmene. V vrsti bolgarskega moštva, ki ob finančnih težavah v zadnjem času ne najde poti z dna lestvice, je bil z 19 točkami najboljši Angelov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.