Šport
10 ogledov

Melzer ustavil Nadala

1/10
Žurnal24 main
Avstrijec Jürgen Melzer je v osmini finala mastersa ATP v Šanghaju pripravil prvovrstno senzacijo, saj je izločil trenutno prvega igralca sveta, Španca Rafaela Nadala.

Številka 1 s svetovne teniške lestvice in prvi nosilec mastersa ATP v Šanghaju z nagradnim skladom 3,24 milijona evrov Španec Rafael Nadal je nastope na Kitajskem končal že v osmini finala. Prvega igralca sveta je po treh nizih namreč izločil Avstrijec Jürgen Melzer, ki je v četrtek slavil zmago po skoraj natanko dveh urah igre (6:1, 3:6, 6:3). To je bil četrti medsebojni obračun Nadala in Melzerja in obenem prva zmaga Avstrijca, ki pred tokratnim dvobojem proti španskemu tekmecu ni osvojil niti niza.

Nadal, ki je septembra osvojil odprto prvenstvo ZDA in postal šele sedmi igralec v zgodovini z zmagami na vseh štirih turnirjih za grand slam, je v Šanghaju lovil svojo osmo turnirsko zmago v sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.