Šport
19 ogledov

Missy Franklin in Sebastian Vettel osvojila laureusa

missy franklin EPA
Ameriška plavalka Missy Franklin in nemški dirkač Sebastian Vettel sta osvojila nagradi za športnika leta, med nominirankami tudi Tina Maze.

Med šestimi nominiranimi športnicami za prestižno nagrado laureus je bila za najboljšo na svetu oklicana mlada ameriška plavalka Missy Franklin. Lanska dobitnica šestih zlatih kolajn na svetovnem prvenstvu v Barceloni je v finalnem izboru ugnala tudi slovensko smučarko Tino Maze. Ob teh dveh so bile nominirane še jamajška atletinja Shelly Ann Fraser Pryce, nemška nogometašica Nadine Angerer, ruska atletinja Jelena Isinbajeva in ameriška teniška igralka Serena Williams.

"Ne morem verjeti, da sem tukaj. Še sreča, da imamo počitnice, da sem lahko prišla sem, ne da bi izpustila pouk," je po prejemu nagrade vzhičeno dejala 18-letna Franklinova.

Vettlu nagrada med športniki, Nadalu za povratek

Med moškimi je bil za športnika leta izbran nemški dirkač formule ena Sebastian Vettel. Štirikratni zaporedni svetovni prvak v formuli ena je lani dominiral v tem tekmovanju in si naslov privozil z devetimi zaporednimi zmagami. Med nominiranci so bili sicer še ameriški košarkar LeBron James, atleta Usain Bolt, zvezdnik z Jamajke, in Britanec Mo Farah, španski teniški igralec Rafael Nadal in portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo.

Španski tenisač Nadal je bil klub vsemu med nagrajenci. Prislužil si je laureusa za najboljšo vrnitev leta, saj je po sedemmesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena igral kot prerojen in sezono zaključil kot najboljši tenisač na svetu.

Nova lovorika za Bavarce

Za ekipo leta je bil izbran nogometni klub Bayern München. Bavarci so si nagrado zaslužili po neverjetni sezoni, v kateri so osvojili vse mogoče lovorike in z neverjetno serijo rezultatov v rekordnem času osvojili domači naslov. Preostali nominiranci so bili ekipa formule ena Red Bull, ameriška tenisača, dvojčka Bob in Mike Bryan, brazilska nogometna reprezentanca, novozelandska ragbi reprezentanca in košarkarska ekipa Miami Heath.

Za športno odkritje leta je bil okronan španski dirkač Marc Marquez, ki je v svoji debitantski sezoni v seriji MotoGP osvojil naslov svetovnega prvaka. Nagrado za najboljšo parašportnico pa je osvojila francoska smučarka Marie Bochet, ki je osvajala naslove v vseh panogah smučanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.