Šport > Moto športi
81 ogledov

Dež popestril uvod v Suzuki

George Russell Epa
Dirkači formule 1 so začeli konec tedna na Japonskem.

Britanec George Russell je bil najhitrejši na drugem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v formuli ena za veliko nagrado Japonske v Suzuki. Na vrhu lestvice sta bila Mercedesa. V deževnih razmerah je bil drugi sedemkratni svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton, vodilni v prvenstvu Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil tretji.

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Fernando Alonso je imel v zelo deževnih razmerah najboljši čas prvega treninga pred veliko nagrado Japonske. Na dirkališču v Suzuki je bil 41-letni dirkač Alpine več kot tri desetinke sekunde hitrejši od Ferrarijevih voznikov Carlosa Sainza in Charlesa Leclerca, ki sta pristala na mestih 2 in 3.

Če bo Verstappen zmagal na nedeljski dirki v pričakovanih mokrih razmerah in bo imel tudi najhitrejši krog dirke, bo uspešno ubranil naslov.

Pred 18. od 22 dirk sezone Verstappen v svetovnem prvenstvu vodi pred Monačanom Leclercom s 104 točkami naskoka, še dve točki več zaostaja Verstappnov moštveni kolega pri Red Bullu Mehičan Sergio Pérez.

Phil Read Prvak Šport Umrl eden največjih vseh časov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.