Šport > Moto športi
22 ogledov

F1 v Evropo s čezsibirsko?

Na Kitajskem jim sicer ni hudega, a dirkači in ostali člani moštev morajo čim pr Žurnal24 main
Dirka za VN Španije kljub zaprtim letališčem po Evropi ne bo odpadla, je odločen Bernie Ecclestone, ki je z moštvi obtičal na Kitajskem. Če ne drugače, bodo šli na čezsibirsko železnico.
Zaradi zelo zanimivih zadnjih treh dirk je povpraševanje za vstopnice za VN Španije 10 odstotkov višje kot lani in bodo organizatorji dodali tribune za še 30 tisoč navijačev.

Vulkanski pepel in posledično odpovedani letalski leti je nogometaše Barcelone prisilil, da so na tekmo Lige prvakov v Milano odpotovali z avtobusom. Pred mnogo večjim izzivom so moštva formule 1, ki morajo na naslednjo dirko (VN Španije) priti z daljne Kitajske. Šest boeingov 747, ki prevažajo opremo moštev, je ujetih na evropskih letališčih. Potem ko so v ponedeljek tudi uradno prestavili motociklistično dirko za VN Japonske iz tega konca tedna na oktober, je Bernie Ecclestone odločno zavrnil možnost, da bi se kaj takega zgodilo tudi naslednji dirki formule 1. "Niti slučajno dirke ne bomo odpovedali. Seveda so nastale težave, a prej ali slej bomo vse spravili v Evropo."

"Tako dobrega poleta še nisem imel," je po ponedeljkovem testnem letu s svojo družbo Niki dejal legendarni Niki Lauda, ki ga ni bilo na Kitajskem. "Ne razumem, zakaj taka panika okrog tega pepela."

Moštva upajo, da bodo vsaj za nekaj ur odprli letališča v Španiji, da bi z zasebnimi leti prek ZDA, Indije ali Dubaja čim prej lahko prišli v Španijo, od tam pa bi do tovarn, kjer jih čaka delo pred dirko devetega maja, potovali s tovornjaki. "Če bomo čakali do štiri dni, bomo že preživeli, če pa bo treba čakati teden ali več, pa lahko nastanejo težave. Bomo že našli rešitev, če ne drugače, pa gremo na čezsibirsko železnico," je resnost težave pojasnil vodja McLarna Martin Whitmarsh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.