Šport > Moto športi
618 ogledov

Gajser bližje vodilnemu Pradu, ki ni imel svojega dne

Tim Gajser Profimedia
Tim Gajser drugi v kvalifikacijah VN Trentina.

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je bil drugi v kvalifikacijah velike nagrade Trentina. Jan Pancar (KTM), drugi slovenski predstavnik v najmočnejšem razredu MXGP, je bil 20.

V italijanskem kraju Pietramurata je bil pred Gajserjem v kvalifikacijah za nedeljsko dirko le Francoz Romain Febvre (Kawasaki).

V kvalifikacijah so se za Febvrejem in Gajserjem uvrstili še Nizozemca Glenn Coldenhoff in Jeffrey Herlings, tretji v točkovanju za SP, Švicar Jeremy Seewer in Latvijec Pauls Jonass.

Gajser je na drugem mestu seštevka sezone. Za branilcem naslova ter vodilnim v sezoni Jorgejem Pradom, Španec je dobil vse tri tekme tega leta, zaostaja za osem točk. Pred VN v Italiji je bilo med njima 17 točk razlike.

Prado je bil v kvalifikacijah šele 17. in s tem le tri mesta pred drugim Slovencem. Obenem je ostal brez točk v teh kvalifikacijah, Gajser pa jih je dobil devet in znižal zaostanek v seštevku še pred glavno dirko.

Tim Gajser | Avtor: Profimedia Profimedia

Pancar, novinec v MXGP, je na 19. mestu SP, doslej je vknjižil 21 točk.

Prva vožnja dirke razreda MXGP za VN Trentina bo v nedeljo ob 14.15, druga pa ob 17.10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.